A boxer kutyám, gyakran ülve radírozza a fenekét, miért van ez?
Kap rendszeresen féregtelenítőt?
Vagy férges, vagy a bűzmirigye van megtelve. Vagy mindkettő.
Bármi is az, szegényt nagyon irritálhatja, mindenképp érdemes megnézetni az állatorvossal.
7-es, egyáltalán nem egyértelmű, hogy férges. Ha már a felelős állattartásról papolsz, mert bűzmirigy probléma is lehet.
Kérdező! Időszakos probléma, vagy mindig csinálja? Fülrázás, vakarózás nem társul hozzá?
9 Majom? Azért mert feltesz valaki egy kérdést, akkor Te abból már kiderítetted, hogy nem viszi orvoshoz? Inkább ne játszd a Sherlock Holmes-t.
Nekem már azt mondta az állatorvosunk, hogy inkább tegeződjünk, mert engem úgyis többet lát, mint a saját anyját, pedig még csak nem is hordom a kutyát oda minden alkalommal, amikor viszket a segge. Viszont minden alkalommal, amikor ott vagyok, lefárasztom a kérdéseimmel, és azt mondhatom elég tájékozott vagyok már a kutyák általános egészségét illetően. Sajnos komolyabb betegségekkel is, egy korábbi -rendszeres orvosi vizsgálatokkal,kezelésekkel, éveken át 6 hetenkénti vérvétellel, folyamatos gyógyszerezéssel élő- kutyámnak köszönhetően, de ez most mindegy.
Mivel a kérdező nem írta, hogy a kutya nem kapott féreghajtót, ezért kérdeztem, hogy jelentkezett-e más dolog is a szánkázás mellé. Ha a kutyáján tapasztal egyéb, bűzmirigyproblémára utaló tüneteket, ami lassan sajnos már gyakoribb probléma, mint az, hogy a kutya férges legyen, akkor mielőbb orvos, mert ugye azt a bűzmirigyet ki kell nyomni, hogy ne legyen belőle komolyabb baj. De ha azt mondja a kérdező, hogy nincs egyéb tünet, de a kutyája mondjuk 3-6 hónapja nem kapott féreghajtót, akkor én első körben azt mondanám, hogy ballagjon el egymagában az orvoshoz, kérjen élősködőkre amit szokott, plusz féreghajtót, ha szükséges. Nálam pl. a kutya havonta kapja a Nexgard Spectra-t, de mellé 3 havonta kell a plusz féreghajtó, mert a Nexgard hiába nagyágyú, galandféreg ellen pont nem véd. Na most találkoztam én korábban olyan trehány orvossal, aki meg sem említette, hogy kellene mellé féreghajtó. Történhetett ez így a kérdezőnél is.
Megkapja a kutya a féreghajtót, de 1-2 hét elteltével is megy a radírozás, akkor fixen bűzmirigy probléma. A többit mondja neki az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!