Fekete vagy sárga labrador? Kan vagy szuka? Benti tartással, sok játszós sétával, pajtásnak, barátnak, társnak, egy 24 éves nőnek.
Azt hallottam, a fekete inkább munkavonal, vagyis energikusabb, nagyobb mozgásigényű. A sárga inkább családi kedvenc, szelídebb.
Szuka alapvetően szelídebb, nyugisabb, elvileg. De én is olvastam, hogy női gazdival a kan ragaszkodóbb, bújósabb.
Nem tudom mi igaz, az biztos, hogy kannak könnyebb az ivartalanítás.
Fekete kutya mániás voltam, de labiból a sárga valahogy szívmelengetően édes.
Ezért aztán kicsikét összezavarodtam.
Nem a színtől függ, hogy milyen vonalú, hanem a kenneltől (ugye törzskönyvesen, kennelből veszel kutyát?)
Munkavonalú kennelben is vannak sárga kutyák, show vonaluban pedig feketék.
A jelleme nem a nemétől függ, hanem a természetétől. Egy kan is lehet nyugis, egy szuka is lehet pörgős.
Mindkét nem esetében az ivartalanítás rutinműtét, szukánál kicsit hosszabb idő a felépülés.
Egyedül talán az ivartalanítás egyszerűbbsége szól a kan mellett, de egyébként teljesen mindegy. Kutyáknál szinte semmi az eltérés a nemek közt, nem befolyásolja a kutya jellemét.
A vonalnak meg semmi köze a színhez. Lehet, hogy feketéből több a munkavonalú mint a többi színből, vagy fordítva, de nem ezen múlik. Az adott kennelnél úgyis ott lesz, ők milyen típusúkkal foglalkoznak. Családi kedvencnek érdemesebb show-vonalút választani, de ha aktív életet élsz egy munkavonalút is be lehet vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!