Golden Retrieverek mivel szeretnek játszani a labdán kívül?
Nekünk a "goldit tartalmató keverék" velünk szeret játszani. Bármit örömmel megrág, de a boldogság, ha utasítjuk és megcsinálhatja, vagy megfogja a kezünket és "mutat valamit" (szerintem szagokat). Ha simogatás, együtt futás (nem tudok futni, ezért ez csak pár méter), bármi, amit együtt lehet csinálni. Még TV-t is együtt nézünk. Leül a lábamhoz ellenőrzi, hogy mit nézek (nem érti, mi az érdekes benne) és megunja elalszik.
Ha szerelek valamit, azt is nagy figyelemmel követi.
Akkor csak simán legyünk mindig együtt, kint meg csak dobáljak neki bármilyen játékot, meg dolgozzon meg érte: teljesítsen valamit, amit kérek tőle, csak azután adom neki.
Megtaníthatnám arra, hogy dobom neki a játékot és a levegőben kapja el.
Vigyem kutyák közé, hogy velük szaladjon.
Meg sokat sétáljunk együtt.
Én sem tudok futni, térd betegség miatt, de biciklizni szoktam, esetleg egy könnyedebb tempóban elkísérhetne? Persze tudom, csak másfél éves kora után, de tényleg laza tempóban, szinte csak gyorsséta lenne, hogy kicsit jobban tudjon mozogni.
Így jó? Ennyi elég?
A kutya is személyiség épp úgy, mint te vagy én. Ki kell építeni a közös programokat, rítusokat, szokásokat. Amíg fiatal folyamatosan fog zsizsegni. Minél többet vidd humán és négylábú társaságba. Én még buszon villamoson, metrón is megtanítottam utazni. Érdekes módon Budapesten a 2-es villamost szereti, a 4-6-ost nem igazán.
Ahogy idősödik, úgy lesz egyre nyugodtabb és egyre pontosabban hajtja végre a feladatokat (a "feladatok" nagyon kicsi része az, amit a suliban tanítanak, rengeteg közös tevékenységetek lesz, amit szintén meg fog tanulni). Mire megöregszik, a fő tevékenysége az alvás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!