Akinek kutyája van,az tud rendesen aludni?
A kutya rosszabb esetben ugat. Hajnalban már kimenne, éjszaka pedig fel-alá trappol. Ti tudtok aludni tőle? Mennyit alszotok,hánykor keltek? Hogy neveltétek,hogy tudjatok aludni?
(Nekem nincs saját kutyám,akkor volt,amikor a szüleimnél laktam,de ők eleve hajnalban kelő típusok, és nagy házunk volt,szóval ott nem zavart.)
Köszi a válaszokat! És az miért lehet,hogy legtöbb ismerősöm kutyája hajnal 5kor kel? És olyankor nyüszögnek, hogy ki akarnak menni. Lefárasztott kutya mind. Főleg kis/közepes termetű kutyák (ha ez számít valamit).
Engem ez nagyon visszatart a kutyavállalástól.
12-es: kistermetű kutyák nem tudják olyan sokáig visszatartani a vizeletet/székletet, mint egy nagyobb testű, de azért kb. 6-7 órát ki kellene bírniuk (közepes-nagy testűek 8-10 órát). Ha mondjuk este 10kor viszik ki utoljára, akkor lehet, hogy reggel 5-6kor-kor már megint pisilni/kakilni kell. Ilyenkor meg lehet próbálni tolni az esti utolsó sétát, mondjuk éjfél előtt még leszaladni vele egy 5 percesre, és akkor bírja 7-8-ig talán. Vagy éjszaka is felkelnek és isznak, pl. ha túl meleg van a lakásban. De ezt az ismerőseidtől kérdezd, ők ismerik a kutyájukat, időbeosztásukat.
Miénk közepes termetű, 25 kg, 23-24 óra körül visszük és reggel 8-10-ig teljesen jól bírja.
A felnőttek eddig nálam mindig aludtak, mint a bunda, régebben is, mikor csak az előszobában vagy nappaliban lehetettek és most is, hogy a hálóban alszanak. Néha előfordul, hogy benyelnek valami vírust, vagy bármi más miatt gyakrabban kell kimenniük, de ez nagyon ritka. Volt olyan kutyám, akivel már szinte veszekedtem reggelenként, hogy kelljen már ki az ágyból és menjen pisilni :)
A kölyök, az valóban szívás... Most is van egy, szobakennelben van, mert amúgy nyüszít kettőt és ha nem kelek fel rá, lazán rápisil a szőnyegre. Őt amúgy 3-5 óránként ki kell hordani.
"És az miért lehet,hogy legtöbb ismerősöm kutyája hajnal 5kor kel?"
Az ismerőseidet nem ismerem, de amikor dolgozom, akkor 5-6 között kelek a kutyával együtt, hogy munka előtt meglegyen a reggeli séta. Amikor nem dolgozom, és semmi miatt nem kell ilyen korán kelni, akkor simán tovább alszunk. Ha a kutyámon múlna, elkésnék munkából.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!