Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Folyamatosan ugat a border...

Csucsuka kérdése:

Folyamatosan ugat a border collie. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
4-5 hónapos kicsi border colliem van és az a mániája, hogy mindent, tényleg mindent ugat. Verebeket tyukokat galambokat. Nap közben is, de akkor annyira nem. Inkább este jellemző ez. Nem alszik vagy mi a f…? 11-kor ugat rengeteg ideig, aztán abbahagyja és minimum óránként kétszer elkezd ugatni. Lehetetlen aludni. Nem értem, mert minden nap annyira lefárasszuk, hogy este úgy kidől, hogy meg nem mozdul. Aztán pár óra múlva feláll és mint aki semmit nem csinált egész nap, végigugatja az éjszakát. Hajnalban js persze ugat. Mit tehetünk?

2023. jún. 19. 02:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
60%

Ma is 5 kor keltél? :D

(kérdés kiírása ma 02:56)

Alszol te egyáltalán?

2023. jún. 19. 08:51
 12/23 anonim ***** válasza:
85%

Csak te foglalkozol a kutyaval kerdezo? Ilyen idobeosztas mellett sportolni mikor fogod tudni elvinni? Csakmert a border nem kerti kutya, nem eleg neki ha ketszer eldobod a labdat meg kiviszed egy orara setalni.

Es igen, este vigyetek be a hazba, legjobb lenne kennelbe szoktatni.

2023. jún. 19. 11:15
 13/23 anonim ***** válasza:
88%

Időbeosztásod alapján elég necces border colliet tartani...

Úgymond a "legnehezebben" tartható kutya, olyan szinten hiperaktív és ez csak rosszabb lesz ahogy növekszik.

Remélhetőleg nem csak te egyedül foglalkozol vele.

2023. jún. 19. 12:34
 14/23 anonim ***** válasza:
81%
Ahogy az előttem válaszolok is megírták,ilyen időbeosztással nehéz kutyát tartani főleg egy extra hiperaktív kutyát.Ha csak te foglalkozol vele az sem jó.Vigyétek be a házba mert a border alapból nem kerti kutya.
2023. jún. 19. 14:59
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"minden nap annyira lefárasszuk"

Ezt részletezd kicsit jobban, hogy mit jelent a kutya lefárasztása. Oké, őt az életkora miatt még nem szabad fizikailag túlságosan terhelni, de sok dolgot lehet, sőt, kifejezetten pont a legjobb korban van bizonyos dolgokhoz.

Amúgy a border nem kinti kutya, a gazdája mellett szeret lenni.

2023. jún. 19. 15:42
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
A kutya az agyad mellett aludjon. Ablak ajto zarva. Kevesbe hall kuldo neszt.
2023. jún. 19. 21:02
 17/23 A kérdező kommentje:
Ilyen idobeosztassal hogy tudok kutyat vallalni? Ugy hogy 5en elunk ebben a hazban konyorgom szerintetek csak en foglalkozok vele?? Ha hulyeseget irtok sztem le se irjatok inkabb. Es igen, sokat aludnek(kb8orat) ha nem ugatna a kutya. Epp ezert irtam ki a kerdest. Ja es nem jokedvembol edzek kettot. Latszik ti nem ertetek a sporthoz. Valogatott vagyok muszaj a 2 edzes.
2023. jún. 19. 21:50
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem tudjuk, miben merül ki a foglalkozás, mindegy, hányan vagytok, nem az számít. Lehettek 100-an is, ha nem a kutya igényeinek megfelelően foglalkoztok vele.
2023. jún. 19. 21:54
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédunknál az jött be, hogy éjszakára beengedi a kutyát. Aztán hogy bent mennyit ugat, nem tudom. Szintén egy folyton ugató borderről van szó. Igaz, idősek a gazdái, nem igazán tudják kifárasztani, úgyhogy nem pont olyan a helyzet, mint nálatok.
2023. jún. 19. 23:09
 20/23 anonim ***** válasza:
75%
Ez a fajta szuperül elvan lakásban. A haveroméknak semmi gondjuk vele,pedig a sétán kívül semmit nem csinálnak és kert sincs. Tényleg nagyon embercentrikus és fogékony a nevelésre is. De ha anyádék tyúkörzőnek vették az udvarra,akkor biza' ugatni fog élete végéig.
2023. jún. 20. 00:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!