Hogyan értessem meg az apámmal, hogy a csokoládé MÉREG a kutyának?
Apukámnak volt egy kutyája, akit gyakorlatilag halálra etetett. Mindennapi kosztja volt a kutyának a májkrémes kenyér és a csokoládé. Dagi is volt, de végső soron egy műtét következtében pusztult el, ugyanis a mája meg volt nagyobbodva a "jóltápláltság" következtében, így az altatószert nem tudta földolgozni a mája a műtétkor, ráment a központi idegrendszerre és olyan epilepsziás rohamot kapott, ami egyszerre három befolyatott infúzióval és injekciók sorozatával sem múlt el, így végül elaltatták, 8 évesen. :(
Most lett egy új kutyája. Reméltük a családdal, hogy tanult az esetből, bár soha nem akarta elismerni, hogy az előző kutyájának voltaképp a túlsúly volt a baja... És ezzel ugyanezt csinálja. Elképesztő mennyiségű ételt etet meg vele, közte fő terítéken a csokoládé különböző formában, pl. csokis nápolyi. És nem akarja fölfogni, hogy ez a kutyának méreg, csak éppen hosszú távon jelentkezik majd a hatása. Ugyanígy azt sem fogja fel, hogy nem kéne ennyit adni enni neki, kicsi kutya, kevéssel is beéri. Arról nem is beszélve, hogy majomszeretettel "neveli" és a szeretetének a fő kifejezésmódja, hogy étellel tömi... Ahányszor próbálom vele megértetni, mekkora baj amit csinál, üvölteni kezd és mivel elég messze lakunk, legtöbbször ez telefonon történik, rám csapja a telefont és napokig nem beszélünk aztán.
Segítsetek! Hogyan értessem meg vele, hogy ezt a kutyáját is meg fogja ölni, merő szeretetből? Mit csináljak vele, hogy befejezze ezt a halálra etetést, főleg a csokoládét? Teljesen el vagyok keseredve, mert reménytelennek érzem, már mindent megpróbáltam, kifogytam az ötletekből.
Úgy érzem, neki nem való kutya, de elvenni nem tudom tőle. :(
Ilyen primitív hülyéket nem lehet meggyőzni.
Szerintem vagy feljelented, vagy tettestárs maradsz az állatkínzásban. Utóbbi esetben nem vagy jobb az apádnál egy fokkal sem, szóval nem értem, ez esetben miért beszélsz így róla, mikor Te ugyan olyan vagy, mint ő...
Az alma nem esik messze a fájától...
Amit még tehetsz: ajándékozd el egy idegennek, akit nem ismertek, mikor apád nincs otthon, neki pedig mond azt, hogy megszökött sétáltatásnál, vagy találj ki egy szökős sztorit...
Minden esetre ha semmit sem teszel ténylegesen, akkor semmiben sem vagy jobb Nála... Sőt..
Te hülye vagy teljesen már ne is haragudj. Szerintem mi a búbánatért írtam ki a kérdést egyáltalán, azért mert segíteni akarok neki halálra etetni? Istenem de ostoba emberek vannak. Ennyi telik tőled is, hogy csak fikázni tudsz, baromságokat okoskodni, de egy jó ötleted nincs, hogy lehetne a helyzetet megoldani. Maradtál volna csöndben, jobban jártál volna. Megnézném följelentenéd-e a saját apádat ugyanezért.
De tételezzük föl, hogy megtenném. És akkor mi történik? Hagyjuk már, mikor szaporító telepek tulajait, meg valódi állatkínzókat, akik ütik-verik a kutyáikat, felakasztják őket stb. nem büntetnek meg a hatóságok, akkor szerinted majd pont ezzel foglalkoznának? Tényleg ennyire ostoba vagy?
De tudod mit aranyoskám, akkor jelentsd fel az apámat állatkínzásért, vele együtt, mint bűntársat, és várom a fejleményeket. Borítékolom neked, ha egyáltalán nem röhög körbe a jegyző, max kiküldi a hatósági állatorvost, aki megállapítja, hogy a kutya jól van tartva és az ügyet lezárják...
Ha jártas lennél az állatvédelmi témában, nem mondanál ilyen baromságokat. Olvasgass egy kicsit még.
Vagy ha ilyen okos vagy, akkor ajánlj valami komolyabb írást a kutyák táplálásáról. :@
Tegnap írtam, hogy próbálj állatorvossal beszélni, de írtad, hogy nem igazán jól viszonyul ehhez az állatorvosotok sem. Most eszembe jutott valami, van olyan a neten több helyen is, hogy "az állatorvos válaszol" (pl itt egy szegedi állatklinika linkje [link] )
Írj valamelyiküknek egy levelet, vagy van ahol nyílt fórumban lehet kérdezni és a választ mutasd meg apukádnak. hátha segít valamit...
Kérdező! Te úgy csinálsz, mintha szeretnéd megoldani a dolgot, de valódi lépéseket nem teszel ez ügyben, semmi nem felel meg Neked!
Ha ennyire szeretnél valamit Tenni, és az orvosos dolog nem jelent megoldást számotokra:
add meg apád adatait és majd mi feljelentjük. A Te "lelkiismereted" is tiszta marad, mert mégsem Te jelented fel a saját apádat, és a kutya is megmenekül az állatkínzó család markából és akkor mindenki boldog.
Egyébként vicces, hogy az egyetlen épeszű, TÖRVÉNYES megoldást így lefikáztad... :D
Lefikáztam igen, mert gyerekes többek között. Gondolkozz már, mikor emberek brutálisan bántalmaznak állatokat, szaporítók eszméletlen körülmények között tartják állataikat betegen, szenvedve, és mindezt következmények nélkül megtehetik (lásd akár a német juhászos szaporító esetét is!), akkor szerintetek ezzel foglalkozna a jegyző és a hatósági állatorvos? Csak egy kicsit reálisan kellene gondolkozni, hogy belássátok, a hatóságok magasról tojnának erre, sokkal súlyosabb cselekményeknek nincs következménye. Mi ebben olyan felfoghatatlan? És azt is megnézném, hogy a saját apátokat följelentenétek... ne röhögtessetek már! Szánalmas! Meg bűntárs vagyok, na ez meg az év vicce! :D Meg milyen családról beszéltek? Mit tudtok ti a helyzetről? 200 km-re lakom az apámról, az anyámmal sem él együtt, tényleg, hahahaha csoportosan etetjük halálra a kutyát, valóban, felváltva! Az enyémek meg azért "csont soványak", mert az ő kajájukat is a másiknak adom, mi???? Hány évesek vagytok, 13???? És szerintetek mégis miért írtam ki a kérdést, ha nem azért, hogy békés megoldást keressek? Azt hiszitek, az "erőszak" működne? Tévedtek!
Egyetlen ember volt, aki értelmes válaszokat adott, neki köszönöm szépen és ki is fogom próbálni a válaszát.
Nektek meg komoly szövegértési gondotok van, mert egyrészt kiragadtok egy mondatot a többit figyelmen kívül hagyva és ezen lovagoltok, másrészt meg mondok egy ilyen ordenáré ostobaságot, hogy jelentsem fel és mivel ezt nem teszem, csak azt veszitek észre, hogy ezt a megoldást nem fogadom el, azt már nem látjátok, hogy az egyetlen normális válaszoló tanácsát megköszöntem és mint írtam is, megfogadom.
Nevetségesek vagytok és gyerekesek. További jó fikázást, majd megoldom a dolgot egyedül, erre a sok kivitelezhetetlen baromságra nem vagyok kíváncsi és tovább nem is fogok reagálni a hülyeségetekre.
A normális válaszolónak pedig még egyszer köszönöm a válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!