Magyar agárnak hány fok kell télen?
Tessék, itt egy tenyésztő válasza,hogy LEHET kint tartani a magyar agarat,nagyon jól alkalmazkodik. :
"A csapat egy részének tehát kint kell laknia, de van minden oldalról körbeszigetelt kutyaházuk jól beszalmázva, azt is nagyon szeretik. Ha egy agár ezt szokja meg, akkor ezzel sincsen semmilyen problémája. Voltak kicsinyeink, akik karácsonykor születtek, december 25-én, és januárban, amikor már elkezdtek mászkálni, már nagyobbak voltak és rosszalkodtak, kiköltöztek ők maguk az infralámpa alól. Én teljesen bele voltam betegedve, mert úgy gondoltam, hogy a kiskutyának melegben kell lennie, de láttam, hogy ezek a kis őrültek meg mit csinálnak – kifeküdtek a hóra, és imádták! Mikor fáztak, visszamentek a szalmára, de már nem akartak az infralámpa alatt lenni, amikor nagyobbacskák lettek. Úgyhogy hál’ Istennek, mint minden magyar fajta, ők is nagyon jól bírják az itteni klímát, persze kell lenni számukra száraz, meleg helynek. De ha valaki kint tudja tartani, ahhoz is nagyon jól tudnak alkalmazkodni, ha pedig be tudja vinni a házba, azt is imádják."
Forrás:
Kolozsi-Kecskés Zsófia, magyar agár tenyésztő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!