Milyen nem hús kajákat eszik meg a kutya is?
Zöldségeket, gyümölcsöket is szeretik, az enyém pl almát.
Persze nem mindegy miből és mennyit, és ez nem helyettesít, a kutyáknak húsra van szükségük.
A kutyák emésztőrendszerének a legoptimálisabb táplálék a hús.
Ha zöldséget adsz nekik azzal a tápcsatornájuk nehezen avagy sehogyan sem tud megbirkózni.
Kicsit úgy képzeld el azt, hogy a kutyádnak nem húst adsz hanem mást, mintha téged átszoktatnának a falevelekre.
Feltehetően túlélsz de hiánybetegségeid lesznek, nem lesz immunvédelem.
Rengeteg oka van, hogy a kutya miért húsevő és miért nincs másra nagyon szüksége és az is, hogy az ember miért minden evő.
Dióhéjban annyi bőven elég, hogy a kutya simán szintetizálja a saját testén belül a Vitaminok egy részét, míg az ember nem tudja és az embernek ezért kell pld, zöldséget, gyümölcsöket ennie, míg a kutyának nem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__11665781-ez-..
3-as választ olvasd el, amikor hozzánk került a kutya néhány google kereséssel összeszedtem, mik tilosak, mit szabad/ajánlott, mi a szürkezóna.
Nem csak húst ehet a kutya, és vannak olyan növények, amik kifejezetten jók is, és megfelelően fel tudja dolgozni a szervezetük is. A macskák azok, akiknek ez probléma, a kutyák jobban emésztik a növényeket, DE NEM MINDENT!
Én rá szoktam keresni, ha valami olyannal próbálkoznék, amit még nem kapott, és én sem ismerem a hatásait, és ha kaphat, akkor kap kóstolót. Aztán van, ami ízlik neki, és van, ami nem. Az én kutyám például szereti az uborkát, a sütőtököt, a sült szelídgesztenyét, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, ezeket kaphatja is, szereti a karfiolt is, de abból csak keveset kap, mert puffaszt, kapott már édesburgonyát, de az drága, így ritka csemege, az alma nem érdekli. Szőlőt nem kap, nem kísérletezek, hogy vajon lesz-e tőle baja, azt mindenhol tiltólistásnak olvasom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!