Ausztrál juhászkutyát, border colliet vagy sheltie-t vennétek? Miért?
Én Bordert, mert szeretek sokat mozogni és tanulni a mostani kutyámmal is, aki egy uszkár. A legjobb barátja egy Bordert, rendszeresen vigyázok is rá, így megszerettem a fajtát.
Ami ellene szól, hogy nagyon divatos mostanában, túl sok van belőlük.
Border colliet, mert már volt ilyen kutyám és jelenleg is van, a másik két fajtából is találkoztam már kutyákkal, főleg sheltievel és mind a három csodás fajta szerintem.
Aussienál nekem annyira nem tetszik a szőrének a hossza, illetve a borderé jobban tetszik és erősebb kéz kell picit hozzá, hajlamosabb az agresszióra (de csak nagyon picit) és kevésbé fordulékony.
A sheltie nekem túl pici és sok az érzékeny egyed, meg ha kicsi kutyám lesz, akkor az inkább uszkár lesz, mert kb ugyanannyira gyorsak, fordulékonyak, de nem hullik a szőrük.
Bordereim vannak sportra. De a hobbira tartását betiltanám a fajtának. Tönkre teszi a fajtát, hogy sokaknak az az elvárása feléjük, hogy legyenek lusta, haszontalan, foglalkozást ne igénylő díszek. De persze a trükköket tudják maguktól, mint valami felhúzható plüss játék.
Kérdező, hacsak nincs komoly kutyás sporttapasztalatod, ne akarj munkakutyát. Válassz valami aranyos, játékmackós küllem aussie-t.
Bordert semmiképp, főleg azért, amit a 6-os leírt. 2 ismerősöm is van, egyáltalán nem "jó természetűek". Vagyis de, border-természetűek, amit kevesen tudnak kezelni.
A másik két fajta jellemét nem ismerem annyira.
Kérdező, te bordert csak tiktokos videókon láttál még, igaz? Valójában fogalmad sincs a fajtáról.
Neked divatból kell csak kutya. Így semmilyet ne tarts!
Van border a szomszédnak és egy ismerősömnek is. Imádják,teljesen normális kutyák,szeretnek a házban lenni,de autózni is. Sétán semmivel nem rohangálnak többet,mint bármelyik másik.És barátságosak is.
A sheltie,akit ismerek,ezerszer izgágább.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!