Egy nagyon mohó kutyával mégis mit lehet kezdeni?
Régebben vettünk neki egy nagyméretű marhacsontot. El nem tudom képzelni, hogy mekkora darabokban nyelte le, de vagy 3x hányt mire kiment belőle. Ja és a hányásában elég nagy darabokat találtunk…
Mondom oké, csont kilőve, majd ha nagyobb lesz. Jelenleg 4 éves, de nem lehet neki adni még velős csontot sem, mert konkrétan elharmadolja, és már nyeli le. Életveszélyes.
Fressnapfban pedig rengeteg a szemét kaja, ezért nagyobb hústartalmú, puhább marha vagy csirkefalatokat szoktam neki venni. Vettem neki egyszer marhapatát, (olvastam hogy az jó fogkövesedés ellen is) mondom az talán nem árt neki. Azt is kihányta…
Kiskorában evés lassító tálja volt, illetve mikor adtam neki velős csontot, a kezemből adtam neki, és kis falatonként el kellett harapnia, folyamatosan mondtam neki hogy szépen, lassan, akkor nem hányta ki.
De egy nagy csonttal ezt nem nagyon tudom megcsinálni. Azt hittem ha nagyobb lesz, akkor szépen elnyammogja. Pedig örömet akarnék neki okozni, de így csak játékot tudok neki venni meg puhább falatokat, amiknek persze örül, de a csontért sokkal jobban odavan.
Csontot ne adj neki.
Sok marha eteti vele a kutyát és fogalma nincs róla milyen veszélyes.
6# Marha lábszárcsontot vettünk neki mindig is…
Előző válaszolóknak: nem vagyok hülye, nem csonttal akarom etetni! Néha jó lenne meglepni vele, de egyszerűen nem értem hogy miért hányja ki.
Ezt is már messziről kerüljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!