Hogyan szoktasak össze két kutyát?
Figyelt kérdés
2023. máj. 24. 13:50
1/8 anonim válasza:
Hogy viselkednek idegen kutyákkal?
Érdemes párszor semleges helyen összeismertetni őket (póráz nélkül célszerű). Utána pedig 1-2 alkalom után közösen lehet menni az új otthonba.
2/8 A kérdező kommentje:
Szia! Úgy értem, h nekem még csak lesz kutyám és a barátomnak meg már van. És szeretnénk majd együtt menni sétáltatni őket. Csak azt mondta, hogy az ő kutyája olyan h meglát egy kutyát és nem kíméli(tacskója van)
2023. máj. 24. 14:13
3/8 anonim válasza:
Amíg a barátod kutyája nincs megfelelően szocializálva, megnevelve és az a reakciója másik kutyára, hogy nekitámad, addig ne vigyél oda másik kutyát, bármennyire is szeretnél.
Előbb a tacskót "tegyétek rendbe".
4/8 A kérdező kommentje:
Oké köszi. Tudnál ötletet adni?
2023. máj. 24. 14:53
5/8 anonim válasza:
Ha ennyire nem értetek hozzá, akkor én kutyasulit javasolnék.
6/8 anonim válasza:
4-es: ha a párod kutyája ennyire reaktív minden más kutyára, akkor a probléma nem olyan, hogy pár ötlettel néhány nap alatt helyrehozható. Keressetek nem averzív módszert alkalmazó sulit/trénert, lehetőleg olyat, aki ért a reaktivitás kezeléséhez. Deszenzitizáció, azaz érzéketlenítés és ellenkondícionálás lesz a megoldás valószínűleg, a probléma okától és mélységétől függően akár hónapokba is telhet rendbetenni, és előfordulhat, hogy teljesen nem rakható rendbe (mondjuk azt el lehet érni, hogy a kutya ne reagáljon reaktívan a mellette elhaladó másik kutyára, de barátkozás vagy közös séta nem lesz lehetséges).
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi
2023. máj. 24. 15:32
8/8 anonim válasza:
Ja a tacsi minden kutyával így viselkedik akkor nem kell közösen sétálni se vele főleg nem egy kölyök kutyával akinek egy támadás traumatikus élmény lehet.Tréner,suli ebben tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!