Bio szúnyog riasztó spray valóban hatásos?
Szembe jött velem egy hirdetés mi szerint bio kullancs, szúnyog riasztó sprayt kehet kapni. A link: [link]
Szerintetek szúnyog ellen hatásos lehet? Ha valakinek van tapasztalata, ezzel kapcsolatban azt meg köszönöm!
Kiegeszitesnek biztos jo, ha olyan helyre mentek, ahol nagyon sok a szunyog/kullancs es nem akarod, hogy veletlenul is ramasszanak a kutyara.
De onmagaban nyilvan ez keves, foleg ugye a szivfereg miatt, ami a para a szunyogok eseteben.
Van bőven olyan illóolaj, amelyiket nem kedvelik a szúnyogok.
Nagyon sokféle keverék kering a neten. van, aki csak a gerániumot használja, vannak citromosok, stb.
Én is használok egy bizonyos keveréket, amit magam állítok össze. Még a szúnyoghálóra is rá szoktam időnként permetezni belőle.
Elég hamar elillan az illata sajnos. Így tartósnak nem lehet nevezni.
Kiegészítőnek azért megfelel.
Hatásosként kell alkohol is, mert vízben nem igazán oldódik az illóolaj.
Az alábbiaknál én alkohol helyett kis üveg vodkát szoktam venni.
Az egyik leghatékonyabb és legegyszerűbb házi praktika szúnyog ellen a citrom. A szúnyogok ki nem állhatják az illatát!
1 ek alkohol (gyógyszertárban kapható)
2 dl tiszta víz
5 csepp citrom-illóolaj
1 db pumpás flakon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!