Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnátok segíteni?

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Van egy kutyám 6 éves.Eléggé unatkozik egyedül van,kutyát nem akarok hozni mellé nagyon szeretem őket de elveszettem két kutyámat és még mindig nem vagyok túl rajtuk.Macska sem jöhet szóba mert nem szereti őket.Kacsára gondoltam hogy hozzok neki egyet,igaz ez sem jó ötlet mivel régebben megölt egy tyúkot nálunk .Kicsibe hoznám a kacsát és megszeretetném vele nem bántja amúgy a kicsi dolgokat az egeret sem bántotta játszott vele.Igaz a tyúk is sem volt nagy amit megölt.Hát már tényleg nem tudom.Valaki valami tipp,aki hasonló helyzetben van?
2023. máj. 12. 18:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

De miből gondolod hogy unatkozik? Mit csinál? Vagy miből jutottál erre a következtetésre?

Egy jól lemozgatott, és agyilag is lefárasztott (feladatok!) kutya alszik/pihen napközben. Fajtánként és egyedenként is eltérő az aktivitási szint, de a kifejezetten munkára tenyésztett fajtákat kivéve azért nem szabadna, hogy megugorhatatlan feladat legyen.

Miénk egy 25 kg-os bull-labi keverék, ebből következően nem egy kanapékutya, de reggel félórás, délután 1-1,5 órás (hetente min. 2-3x hosszabb, aktívabb) sétával, amiben van szabad szimatolás, játék, feladatozás is egész nap pihen akkor is ha itthon vagyunk, akkor is ha nem. Kora délután szokott picit felélénkülni, odajön, bújik simiért, hozza valamelyik játékát: ilyenkor kicsit foglalkozunk vele, kis játék vagy valami "trükkös" feladat, de max. fél óra, és utána szépen visszafekszik pihenni míg el nem jön a délutáni séta ideje. Hétvégente mindig beiktatunk valami számára is izgalmas programot, kirándulás vagy anyósom kertesházában családi összejövetel vagy Dunapart stb.

2023. máj. 13. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!