Milyen kinti kutyát ajánlotok, ami jól bírja a telet és szereti a gyerekeket?
Gyerekkoromban volt agár kutyánk, és nagy álmom volt, hogy majd én is szerzek egyet, de az sajnos úri kutya, nem bírja a telet, én meg nem szeretem az állatokat beengedni a házba. (Másik baj vele, hogy még futattni se tudnám elvinni, mert a falu széle tele van vadakkal, azt meg ugye az állam nem szereti ha elkapja őket).
Szóval mindenképpen olyan kutyát szeretnék, amelyik jól bírja a teleket, jól el lesz majd a kislányommal. Bár nem a legfontosabb szempont, nem bánom ha minimálisan házőrző funkciót is ellát: legalább egy kicsit legyen kellemetlen az esetleges betörőknek, illetve ne járjon be a környék összes macskája kedve szerint madarakat ölni a fákról. Szívesen vásárolnék magyar kutyafajtát amiből kevés van, ezzel is hozzájárulva hogy fent maradjon. Magyar vizsla méretű kutyát tudnék elképzelni, annál nagyobbat semmiképp sem.
54: így akár oké is a dolog. De pár dolgot gondolj meg:
Ugye amit én írtam az alsó hangon napi két séta, te azt írtad, hogy nem tervezed sétáltatni.
A másik, hogy időjárástól függetlenül minden nap van délután játék, ez kinti kutyáknál gyakran kimarad.
A harmadik meg, hogy egy kistestű, kisebb mozgásigényű kutyáról beszélünk. Az ilyen kutyák ritkán alkalmasak 100% kinttartásra.
Fhuu nem olvastam végig a kommenteket mert már az első oldal kiboritott.
1. De, illik falun is sétáltatni.
2. Nem szalad be más kapuján mert porazra rakod te agyoniskolazott.
3. Én is faluról származom és még ott laktunk is vittem rendszeresen sétálni a kutyámat. Igen, ugatott az egész utca de pont leszartam. Az én kutyám nem marad ki ebből csak azért mert más nem tudja megtanitani a kutyáját viselkedni.
4. A séta nem a foglalkozás miatt kell a kutyának hanem az ingerekert.
Gondolj már bele ha te egész életedben be lennél zárva valahova. Téged se érdekelne hogy, oh de hát nagy a hely.
Ugyanúgy beleörülnél és ki akarnál menni mert már minden szegletet ismered a kertnek.
Ez a kutyának is ugyanúgy kínzás. Lehet hogy kevesebb gondolatuk van mint nekünk, de az ingerre ugyanúgy szükségük van.
Mar nem emlekszem, de valamelyik valaszolo irta, hogy a lakasban tartott kutyak legalabb a csaladdal vannak, a kinti kutya meg csak akkor amikor kimennek hozza.
Most igy elgondolkoztam kicsit ezen. Nalunk a kutya a csalad resze. Velem alszik az agyban (jo, ez lehet masoknak kicsit sok, nekunk igy jo. 14 eves lesz, 3 honapos kora ota velem alszik.), okos, rengeteg mindent megert, fegyelmezett, amig mas kutya orjong mellettunk, addig o szepen csendben setal velem. Rengeteg parancsszot ismer. Ha fozok, mindig ott ul mellettem es nez. Soha nem kap emberi kajat, foleg nem asztalrol.
Epp ebedeltunk az elobb, es eszembe jutott ez a komment, amit fent emlitettem. Leultunk enni az asztalhoz, a kutyanak az asztal mellett van a talja. O odament a taljahoz, es neki allt enni. Egyutt ebedeltunk, most pedig sziesztazunk a kanapen.
A kutyak (sot, minden mas allat) is erzo lenyek. Nem is ertem, mire jo az a ”falusi” felfogas, hogy kib*szom az udvarra a kutyat, hazorzonek jo lesz. De amugy orulhet szegeny ha evente 2x hozza van szolva. Se simi, se labda, se jutifalat, a seta azt sem tudja mi fan terem. Ingerszegeny elet, senki hozza nem szol, bezarva egy udvarra egesz eleteben.
Az en kutyamra ha ra jon az 5 perc, jon utanam, piszkal az orraval vagy a mancsaval, es sir. Olyankor mindig megsimogatom es latszik rajta, hogy ”boldogabb lesz”. Ugral, csovalja a farkat es egyszeruen csak boldog, fut valami jatekaert.
El sem tudnam kepzelni, hogy en a kutyat kirakjam a kertbe, 0-24, az ev minden napjan, es majd csak akkor ”nezzek ra”, amikor nekem ugy van kedvem/idom.
Kar igy kutyat venni…
Egy kutyaval foglalkozni kell, tanitani, jatszani vele. Nem eleg ha neha 5-10 percet dobalod neki (vagy a gyerek) a labdat, amikor epp kedvetek van hozza, majd ha megunjatok akkor ”majd feltalalja magat, nagy az udvar”…
#66 Azt azért családja válogatja, hogy a benti kutya csak úgy ott van, cserébe a kintihez amikor dedikáltan kimegyek 4 órára, akkor a házban hagyom a számítógépet-telefont, és a kutyáé az időm. Akinek annyi a kutya, hogy napi 2x15 percet sétáltatja, amúgy meg ülhet mellette a kanapén, annál szerintem többet foglalkozok vele.
Az ágyban alvást meg hagyjuk, ő be van oltva olyan kullancsos dolgok ellen, amikre én nem. :D Olyan exem is volt, aki szerint a kutyának kint a helye, de a macska öntisztító, az bejöhet. Ezt mindenki eldönti magának, én akkor engedném a kanapémra vagy az ágyamra vagy akárhova, ahol szexelni szoktam a kutyát, amikor hajlandó vagyok a táljából enni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!