A kutyam kezd reaktiv/aggressziv lenni mas kutyakkal. Tippek?
A kutyam (mentett, 1,5 eves szuka) a masodik tuzelese ota egyre inkabb raerez az izere, hogy el tud kergetni mas kutyakat, es ez lassan komoly problemava valik.
Nagyon felos kutya, de nyugis, szot fogad, behivhato. De a masodik tuzelesekor rajott, hogy el kell hajtania a kanokat, es azota minden mas kutyaval ezt csinalja, HA TOVABB ZAVARJAK, mint feltetlenul muszaj, ami sajnos csak kb 4 masodperc. O nem megy oda masokhoz aggresszivan.
A hazunk mogott van egy mezo, ahol sok kutyas van, mindig ott setalunk vele, eddig mindig poraz nelkul, soha nem volt gond mas kutyakkal. Szaglaszas utan vagy jatszottak, vagy ignoraltak egymast es mentunk a dolgunkra.
Most viszont mar nem is nagyon engedem el, mert rogton befenyit mindenkit. Ezek csak par masodperces "tunj innen" ijesztgetesek, rogton leallitom es idejon hozzam, de nem tudom, hogy elozzem meg.
Ha neadjisten a masik kutya hozzam jonne szagolni, attol is reaktiv lesz. Jutalomfalattal nem tudom megerositeni, ha epp jol viselkedik a masik kutyaval, mert azt akkor rogton bevedi a masiktol.
Most azt tervezem, hogy csak porazon leszunk, es a legkisebb aggressziojara buntetem (hangos "NEM", fele lepek).
Ha ez így lenne, akkor nem lenne egy kutyákkal agresszív kutya sem :) minden kutya alkalmas bandázásra
Láttam már nem egy kutyát, ami tisztán vicsorgott a másikra, a másik kutya mégis belemászott az arcába... biztos vagyok benne, hogy a te kutyád is küld jelzéseket, feszült test, "bálna szem", faroktartás stb amiket nem mindenki vesz észre
Ha tesztelni akarod más kutyákkal a viszonyát, tegyél rá szájkosarat.
Oke, es hogy tiltsam?
Ne engedjem szabadon egyelore?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!