Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Babeziás a kutya , tanács?

Babeziás a kutya , tanács?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Csütörtöktől nem eszik a kutyus. Péntek délelőtt véreset pisilt. Megfürdettük úgy találtunk benne egy kullancsot, kivettük.

Majd délután elvittük a dokihoz. Kapott két injekciót. Lázas volt.

Itthon még 3-4 alkalommal hányt. Nem evett semmit. A doktornő tanácsára adtunk neki cukros vizet. Azt megitta.

Azt mondta ha aznap nem eszik másnap vigyük vissza infuzióra. Levittük az esti pisi kakira, már nem volt véres a pisi. Másnap reggel sem volt véres a pisi. De nem evett. Kapott infuziót, láza már nem volt. De itthon még hányt barnás habosat.

Aztán ma reggel sem volt véres a pisi. Hányás sem volt. Ivott is vizet, cukros vizet. De nem eszik. Mindennel próbálkoztunk már. Főtt hús, virsli, sonka, táp, máj, és stb..a jutalom falat sem kell. Figyelme felkelthető, csóválja a farkát, két lábra állt várt az ajtóba. Viszont ugatni nem ugat. Nem játszik. Nagyon eleven kutya amúgy. Folyamatosan mozog, ugrál, játszik...de most semmi. Felhívtuk az ügyeletet ( mert ma és holnap a "mi" dokink nem rendel) egy infuziót adna neki ma és egy vizsgálat. De olyan árat mondott amit sajnos most nem tudok megfizetni. Kedden lesz újra rendelés ahová szoktam vinni.

Aki járt már ebben a cipőben, milyen tapasztalatai voltak? Meddig tart ez az alattomos betegség? Nekem azt mondták az első ilyen betegséget túl szokták élni. Valami tanácsot tudtok adni?

Szép napot és köszönöm.

2023. ápr. 30. 12:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha iszik, az már nagyon jó. Ha minden más jobb mint volt, csak nem eszik még, az normális. A gyógyszert megkapta, innentől tüneti kezelés van. Majd eszik ha kicsit erősebb lesz.

Én főznék neki húslevest, azzal legalább jut némi tápanyag a szervezetébe.

2023. ápr. 30. 21:20
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem tacaj volt babéziás. Állatorvos nelkül meghal az ilyen, de amikor labdázott szerette akkor volt russzul amikor egyhelyben volt
2023. máj. 2. 18:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Hogy van a kutyus????
2023. máj. 3. 21:26
 14/14 anonim ***** válasza:
Remélem meggyógyul a kutyus. Mindenképp használj kullancsvédelmet, mert különben bármikor megfertőződhet újra, és akkor még rosszabb lesz.
2023. máj. 4. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!