Más is járt így Németjuhásszal?
Kedves első, a szomszédod valószínűleg nem foglalkozott úgy a kutyájával, ahogy egy munkakutyához az méltó.
Ezeket a kutyákat nem arra találták ki, hogy benn legyenek a kertben, napi 5x eldobják nekik a labdát, és jó esetben hétvégén elvigyék valahova sétálni.
Nekik napi szinten több órás munkára van szükségük. Erre lettek kitenyésztve. Akkor nem fog egész nap feleslegesen ugatni.
Apámnak egy ordas németjuhásza volt, és kutyás őrként dolgozott vele. Tényleg hihetetlen okos, gazdájáért bármire képes kutya volt. Mivel napi szinten dolgozott, nem is volt vele gond. Én akkor még gyerek voltam, otthon, munka után a kutya tökéletesen viselkedett velünk is. Nagyon szeretetteljes, mindig játékra kész volt a konkrét munkán kívül.
Én nagyon szeretem ezt a fajtát, pont ezért nem tartok... nem tudnám megadni neki azt az időt, foglalkozást, munkát, amire szüksége van.
"Nekik napi szinten több órás munkára van szükségük"
AKkor nem szabadna őket hobbi kutyaként tartani,
A németjuhász fajtán belül ajánlatos lenne megalapozottan egyedet választani. Almon belül is vannak sokszor elég nagy eltérések a természetükben.
Családba pl egy magadó, nyugodt egyed a megfelelő. Olyan embernek, aki hajlandó iskolába vinni, kirándulni, stb ,már egy aktívabb is megfelelő.
Sokan csak úgy kiválasztanak egy almot és amelyik kölyök személy szerint megtetszik, viszi. Holott lehet, az alom legaktívabb, alfa kölykét viszik haza, amivel aztán otthon a nevelésével nehezen boldogulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!