Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2 hónapos labrador kölyök...

2 hónapos labrador kölyök mennyi kaját kaphat ?

Figyelt kérdés
Calibri life kutyakaját kap, amelyre 50 g/ nap van irva, ami egy nagyobb marék kaja csak. Ezt kellene szétosztanom 3-4 etetésre ? Nem kevés ez a mennyiség ? Ezzel a pár szemmel jóllakik tényleg ? Nem szeretném, hogy elhizzon és beteg legyen, de nekem ez rettento kevesnek tunik, pár másodperc alatt befalja aztán csak néz rám, hogy kér még...
2023. ápr. 25. 00:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Feldagad a legtöbb táp, ahogy a gyomorban van. Kölyök kutyák nagyrésze amúgy is olyan, hogy bármennyi kaját elé tehetsz, akár a 4xes mennyiséget is, simán meg eszi,ezért neked kell figyelni rá, ne egye túl magát...
2023. ápr. 25. 01:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Rákerestem a táblázatra, biztosan jól nézted? Ha a várható súlya a kutyának 30 kilós, akkor napi 170 gramm az előírt adagja 3 hónapos kortól. Az 50 g/nap nagyon kevés, annál egy macska is többet eszik.

[link]

2023. ápr. 25. 04:46
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Ahogy már írták előttem, ne tévesszen meg, hogy mindig éhes, mert egy lovat is felfalnának naponta. Minden tápon rajta van, hogy, mennyi a javasolt adag, én azt komyhamérleggen ki szoktam mérni, bejelölöm filccel egy tejfölös bödönben és kezdetben annyit adok neki. Mivel azonban elég egyedi, hogy, mennyi a valódi szükséglet, figyelem a kutyát és a bordáit, egy-két bordája mindig látszódjon, ne hízzon el, mert az ízületei rovására megy. Ha kezd hízni, csökkentem egy marékkal a napi adagot.
2023. ápr. 25. 07:00
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Valamit elnéztél,170 gramm kell neki minimum, ahogy 2-es is írja.
2023. ápr. 25. 07:44
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a starter tápot nézted és a jelenlegi súlyt, mert 5 kilós FELNŐTTKORI súlynál írnak 50 grammot 2 hónapos kutyának.

De ha a 30kg FELNŐTTKORI súlyt nézed, akkor 235grammot ír napi adagnak.

Olvass és értelmezz.

2023. ápr. 25. 08:15
 6/15 anonim ***** válasza:
Ahogy 6os írja, 3as is ott rontotta el nyilván... a táblázat iránymutató, ha fogy, picit több kell, ha hízik, kevesebb. Ahogy 4es írta.
2023. ápr. 25. 08:33
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Az 50g valóban nagyon kevés főleg ha több adagra kell osztani.A labi alapból hízékony fajta és a kölyök kutya alapból olyan,mint egy porszívó.Az összes kaját megenné amit elé teszel.Nézd meg újra a leírást hátha elnéztél valamit.
2023. ápr. 25. 13:27
 8/15 A kérdező kommentje:
Igazatok van, nagyon elnéztem, rosszul értelmeztem. Szerencse hogy rákérdeztem. Valóban 235 g kell neki, köszönöm a válaszokat.
2023. ápr. 28. 12:50
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Annyi kell neki amennyit eszik. Ne éheztesd.
2023. ápr. 29. 17:05
 10/15 A kérdező kommentje:
Nekem úgy tűnik, mintha feneketlen gyomra lenne, amennyit adok neki annyit meg is eszik, de valahol meg kellett húznunk a határt, mert nem akarom hogy később elhízzon és beteg legyen.
2023. ápr. 30. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!