Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet önkéntesként...

Hogyan lehet önkéntesként elmenni Devecserre segíteni menteni az állatokat?

Figyelt kérdés
2010. okt. 9. 10:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

ezt találtam:

"VÖRÖS ISZAP -ÁLLATMENTÉS S.O.S.ideglenesbefogadót is keresnek!

Telefon: 06202388666

Némi összefoglalás Devecserből:Elég megrázó ez most mindenki számára, de az elpusztult állatok látványa talán még erősebben megrázza az állatbarátokat, így nem csoda, hogy igen nehéz most ott a mentés.Talán ma átjutnak páran Kolontárra is, ahol ha minden igaz, még ...tovább »nem történt szervezett állatmentés....Az állat...ok az iszaptól vörös színűek, egyeseknek égési sérüléseik is vannak ált. lábtájékon, sajnos SOKUK MEGVAKULT.Aki segíteni szeretne a helyszínen (bármi úton-módon is jut el ide, akkor keresse Mariannt, aki a szükséghelyzetben a devecserieket képviseli. Telefonszáma: 06202388666.)Úgy vélem itt most nem pénzre, hanem kezekre, autókra, orvosi felszerelésre és befogadó helyekre lenne szükség elsősorban. És bíztatok mindenkit, aki félelmet érez magában és úgy van vele, hogy el is jönne meg nem is, majd úgy is megy más, az inkább döntsön, higgye el, nem fogja megbánni! Én azt hittem, hogy ez olyan feladat, ami meghaladja a képességeimet , de az első megmentett kutya után már nem érdelet. Ha kicsit is, de segíthettem. Szóval bíztatok mindenkit, hogy akár egy vagy két órára is jön el ide, hozzon gumicsizmát meg gumikesztyűt,keresse Mariannt és segítsen!Illetve a net előtt ülők abban tudnak segíteni, ha minél több helyen közzéteszik ezt az üzenetet!Köszönjük a segítséget! Telefonszáma: 06202388666.)"

nagyon jó ember vagy. minden tiszteletem a tiéd, ha elmész és segítesz.

2010. okt. 9. 11:00
 2/20 anonim ***** válasza:
82%

Oda már ne menjél, mert a rendőrök és a katonák elzavarnak.

Sajnos a települést felkészítik a kitelepítésre. Kolontáron már nincs senki. Ugyanis tartanak attól, hogy az iszaphullám második felvonása jön hamarosan.

2010. okt. 9. 11:02
 3/20 anonim ***** válasza:
80%

Noésok azt írják a Facebookon, hogy van elég önkéntes, ráadásul annyira durva a helyzet, hogy a sokat látott állatvédőknek is nagyon nehéz ott.

Ha ennek ellenére úgy érzed, hogy tudsz menni, menj, de elképzelhető, hogy nagyobb segítség lenne most, ha a már megmentett állatok ellátásában tudnál segíteni. Szemüket krémezni kell, mancsukat, sebeiket ápolni, szőrüket rendbe tenni, stb. Ideiglenes befogadókra emiatt hatalmas szükség van, mert szegény állatokat hozzák el onnan, de nincs hova vinni már, menhely tele van.

De ezt is kaptam tegnap: "Van értelme menni, de egyeztessetek a helyiekkel és mivel jelenleg elvileg nem engednek be senkit az ott lakókon és mentőszervezetek kívül, célszerű először beszélni a helyi katasztrófavédelmisekkel:

88 / 512-811

(Vagyis nem ezen a számom vannak, ez ha jól tudom, az önkormányzat száma)

A mentés nyomon követhető itt: [link]

infók válogatva: [link]

2010. okt. 9. 11:05
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
azért szerintem a biztonság kedvéért fel kéne hívni Mariannt, ő majd elmondja, hogy most hogy áll a helyzet, és kell e még önkéntes (szerintem mindig kell, egyszerűen nem bírják győzni..) és ha kell, akkor hova menjen pontosan.
2010. okt. 9. 11:06
 5/20 A kérdező kommentje:
Már 1000 féle helyre írtam h nálam a lótól a kutyán a macskán keresztül a csirkéig hozhatnak mindent, de még egyik menhley meg iszappal foglalkozó sem válaszolt :S Nagy házban és nagy kertben lakom, szóval van helyük, meg rutinos állatmentő is vagyok már de főleg utcáról összeszedett kutyákkal és macskákkal foglalkozom.
2010. okt. 9. 11:18
 6/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Hívd fel/írj a Noé Állatotthonnak, ők tudnak információt adni. Főleg állatok befogadásával lehet most segíteni. e-mail: info@noeallatotthon.hu Tel.: 06-30-2211299, 06-20/540-55-62

2010. okt. 9. 11:41
 7/20 anonim ***** válasza:

igen, a noéból tutibiztos hogy fogadhatsz állatokat!

ebben a felhívásban szó van erről is, és van telefonszám is, amin lehet jelentkezni:

[link]

2010. okt. 9. 12:11
 8/20 anonim ***** válasza:

találtam mégegy fontos telefonszámot

"Az állatvédők kérik a menhelyeket és magánszemélyeket, hogy aki ideiglenesen be tudna fogadni állatokat, jelentkezzen az alábbi elérhetőségen nap bármely szakában:

Lakos György: 30/507-2062

Fontos!

Ezek nem kóbor állatok, mindegyiknek megvan a gazdája, csak a kitelepítés miatt

nem tudja hol elhelyezni.

A sérült kutyák kezelését az állatvédők vállalják, ez ne riasszon vissza senkit.

Kérjük segítsenek!

Köszönjük. "

kérdező, majd írj, ha van előrelépés az ügyben

2010. okt. 9. 12:28
 9/20 A kérdező kommentje:

Követem az eseményeket, csak minden máshova van írva azt már semmit nem találok. Találtam 2 kkutyát egy pulit meg egy keveréket de még kórházban vannak. Felhívtam a számot amit megadtatok demost ne ért rá mert azt mondta h bármelyik pillanatban átszakadhat a gát :'(

És akkor a többi állat is meghal :'(

De segítek amiben csak tudok, le akartam volna menni csak senki nem tud elvinni nekem meg nincs kocsim :S

2010. okt. 9. 12:50
 10/20 anonim ***** válasza:

próbálgasd az összes számot és mailcímet, amit ide beírtunk, valamelyiken tuti sikerül intézni valamit!

ittvan mégegy lehetőség

"S.O.S. LENNE KUTYÁT IDEIGLENESBE BEFOGADNI, MERT KILAKOLTATTÁK DEVECSERT ÉS KOLONTÁRT, MÉG 30-40 KUTYA VAN, AKINEK NINCS IDEIGLENESE!!!!! ŐK GAZDISOK AMÚGY, CSAK A GAZDÁKNAK MOST MENNIÜK KELLETT!!!!

MOST BESZÉLTEM GYURIVAL, KIHOZTAK MINDEN OTT LÉVŐ KUTYÁT ÉS CICÁT, CSAK NEM TUDJÁK HOVA TENNI!

LAKOS GYURIT KELLENE HÍVNI, HOGY MENNYI KUTYUST VAGY CICÁT TUDTOK BEFOGADNI: 30-507-2062

E-MAIL: felelosallatarto@gmail.com "

itt olvastam: [link]

ezt a topicot mindenképp érdemes olvasgatni, itt az összes friss hír percről percre! akár fuvart is találhatsz! sok sikert, és írj ha fejlemény van

2010. okt. 9. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!