Kutyakai evésről hogy lehet leszoktatni?
Mentett kutyám van, aki nagyon rossz állapotban került hozzám. Most már rendesen kap enni, de hiába figyelek nagyon, néha így is elfordul, hogy igénytelen, nemtörődöm kutyasétáltatók által otthagyott produktumot felkap és alig bírom a szájából kivenni. Hogyan lehet leszoktatni erről?
Vagy az is nagy segítség volna, ha van valakinek valami bevált módszere arra, hogy ilyenkor hogy lehet kitisztítani a száját...
Sehogy. Behívhatóságot kell megtanítani neki az ilyenektől függetlenül, és akkor majd ott hagyja, amikor hívod. Arról kár lenne leszoktatni, hogy pl. a saját kakiját eszi, ha emiatt pl. megmosod a fogát (nem vicc, ismerek ilyet!) akkor még élvezi is az extra figyelmet, és direkt csinálni fogja.
Első körben arrébb rángatod, ha nekiesik valami tetemnek, de gyakorlatilag annyit kéne elérni, hogy behívható legyen, ami amúgy is egy alap és életment dolog.
Végső esetben adnek csak rá szájkosarat, de már megfordult a fejemben az is. De az lenne a cél, hogy megtanulja, hogy nem szabad semmit felenni az utcán. Mindig volt kutyám, de eddig ilyennel nem találkoztam.
Csapkodni nem szeretném, mert mentett kutya, akivel nem törődtek és valószínűleg bántották is. Nagyon mély bizalommal van irántam, én nem fogom bántani.
Több oka is lehet annak hogy megeszi a kakát.
Mit eszik jelenleg?
Jól emészti a jelenlegi kaját?
Egészséges a kutyád? (vitamin/ásványi anyag hiánya esetleg nincs e)
De lehet az is hogy az a kaka amit megeszik az egy rossz minőségű, ízfokozós táppal/konzervvel etetett kutyának a terméke és a kutyád kajának hiszi, és azért eszi meg.
Amíg nem 100% behívható, tegyél rá szájkosarat, mert az egy dolog, hogy a végterméket feleszi, viszont felehet pl szándékosan szöges ételt.
Tény, hogy nem a legkellemesebb a kutyának, viszont megakadályozod a nagyobb bajt, pl mérgezést, vagy akármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!