Diszpláziaszűrés árak?
ez lesz minimum vagy 6 darab felvétel + altatás(ban kell csinálni), plusz nem mindenhol tudják megcsinálni
én alsó hangon olyan 50-60.000-rel számolnék, attól függ mekkorra a kutyus.
Jajj dehogy hat darab.
2 váll *2
2 könyök *2
csípő *2 (mindig csinálni kell kétirányú felvételt)
Na most az, hogy egy felvétel mennyibe kerül nagyba befolyásolja a szorzás eredményét, de 10 db felvétel tuti lesz.
Konkrétan tenyész-szűrés lesz, vagy miért kéred a vizsgálatot?
Közel két éve voltam, csípő+könyök+váll+gerinc volt azt hiszem 55 ezer HUF. De az adott rendelőben érdeklődj, mert nagyon eltérőek az árak.
És nem értek egyet a csípő 2 irányúval, vagyis sosem hallottam még róla. Milyen másik irány? Mert könyöknél értem, de csípőnél nem.
Amúgy meg azért carrá sem akarjuk röntgenezni a kutyát szerintem, szóval feleslegeset semmit.
4-es: alapvetően kb minden területről kell 2 irányú felvétel, hogy a térben el lehessen helyezni az esetleges elváltozásokat (x+y és y+z), mert van ami egyik irányból mondjuk gyanús lehet, aztán a másik irányból kiderül, hogy csak egy vetülés. Diagnózishoz kell 2 irányú.
Az én kutyámról anno készült egy ventrodorsalis (has-hát), és egy latero-laterális (oldalfekvésben) felvétel a csipőjéről (plusz a térdek is le lettek kapva). A combcsont feje egy gömb alakú képlet, míg a vápája közel félgömb. Na most az én kutyámnak ez a két felület a gerinc felől közelítve nem találkozott, de oldalirányból tökéletes ízesülési felszínek látszanak. Ha csak egyiket készítik, nem biztos, hogy azt a diagnózist kapja, amit.
10 felvétel nem minősül nagyobb sugárdózisnak, érdemes utánajárni, hogy mennyi sugárterhelést jelent 1 felvétel, meg mondjuk ha valaki mellett alszunk, vagy eszünk egy banánt. Efelelől nem kell aggódni.
Az áraknál az is számít, milyen röntgengépe van az orvosnak. Van, amelyik jó régivel dolgozik, és van, aki talán a lehető legmodernebb géppel.
Számít az altatáshoz szükséges altató mennyisége is. Bár ez talán a legkisebb összeg lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!