A közeljövőben szeretnék egy magyar agár kutyát. Tudnátok segíteni az alábbi kérdéseimben?
Mostanában mennyibe kerülnek a magyar agarak? Hobbi célra venném (coursing hobbiként nem kizárt, aztán ki tudja mi lesz), az alábbi tenyészetek szimpatikusak: Illa berek, Fényűző, Kucorgó dombi. Vannak tapasztalatok velük kapcsolatban?
Illetve aki agár gazdi, tudna mondani a kutyákról egy-két ismertetőt? Főképp az intelligenciája és taníthatósága érdekel. Munka vérvonalú kutyám volt, nem azt mondom, hogy olyan "vehemenciájút" keresnék, de kíváncsi vagyok ez a fajta mennyire jól tanítható, hiszen imádok velük együtt fejlődni :)
Ui.: tudom, hogy tenyésztőtől kell érdeklődni, fogok is, csak előtte itt is körbekérdezek!
Köszönöm!
Második válaszoló: igen, én is így gondolom, viszont az agarakat jutalomfalattal/ játékkal lehet motiválni? Úgy általánosságban. Aztán mindent az egyed válogatja
Harmadik válaszoló: fajtamentésen is gondolkozom! Szoktam nézni őket. Viszont olyan szempontból örülnék tenyésztői kutyának, hogy tudom a felmenők egészségi állapotát és pici kortól tudnám felnevelni, tanítani stb. De volt már mentett kutyám, azt a folyamatot is imádtam!
Lehet egy agarat jutalomfalattal motiválni de a folyamatos ismétlődő feladatokat nagyon hamar meg fogja unni. Pl nem fog 10szer leülni neked hanem csak ötször, és utána otthagy, mert nem érdekli.
A fajtamentésnél sok a rabsicoktól elvett agár, akikkel élesben vadásztak.
Az általad felsorolt kennelekből hobbi/coursingre nagy valószínűséggel kapnál kölyköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!