Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bichon havanese, mindenképpen...

Bichon havanese, mindenképpen törzskönyveset? Milyen tápot egyen és kaphat-e hozzá alutasakosat? Mennyit sétáljon? Mennyi időnként kell kozmetikába vinni, ha nem akarom nagyon rövidre nyíratni? Otthoni fürdetés mennyi időnként?

Figyelt kérdés

Gondolkodom, muszáj-e 300ezerért törzskönyveset venni, vagy jó-e a családi környezetből származó hobbitenyészetből is a kiskutya.

Nem tudom, ehet-e csirkés tápot, azt mondták, hajlamos az allergiára és csúnya lesz tőle a szőre, a csirkétől. Ugyanezek emberek a Royal Canint tartják a legjobb tápnak, ami ugyebár csirke alapú. Erre kérnék tippeket, milyen márkájú tápok jók neki, baj-e, ha van benne csirke. Illetve, keverhetem-e aliutasakos eledellel, hogy szaftosabb, illatosabb legyen, vagy anélkül is megeszi, nem unalmas-e neki.

Sétáltatást úgy tervezem, hogy amint megvannak az oltások(3 hónapos kortól), napi 6x kiviszem, majd lecsökkentem 3-ra, ha épp nem dolgozom, aznap beiktatunk egy 4.-et és alkalmanként 20-40 percre gondoltam, ez napi 1-2 óra, elegendő vagy sok, kevés? Séta alatt természetesen hagynám más kiskutyákkal játszani, szaladgálni, illetve otthon még játszanék vele, tanítanám is néhány dologra.

Kozmetika téren arra gondoltam, hogy én otthon havonta megfürdetném kímélő samponnal és balzsamot meg szőrápoló sprayt is használnék, illetve naponta megfésülném. Kozmetikába csak kicsit vágatnék a bundájából, nem tudom mennyi időnként, amikor úgy látom, hogy már túl nagy? A szeme, füle, pofija körül, popsijánál kéne csak kisebbre nyírni, eü okokból, máshol csak annyit, hogy maradjon kb 3-5 cm bundája.

Egyéb tudnivalók is érdekelnek a fajtával kapcsolatban.

2023. ápr. 9. 11:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%

Persze. Mire szamitottal? Torzskonyves, nepszeru fajta, ez ennyi altalaban.

Ha tenyesztesre venned, legalabb a duplaja lenne, de talan meg tobb is.

De ugye a jo hir az, hogy nem kell azonnal viritanod a lovet, boven van idod gyujtogetni, senki se siettet. Egyebkent is altalaban varni kell egy-egy alomra.

2023. ápr. 9. 20:13
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
Persze. Es ez az alja. Egy tenyészminőségű állat amúgy sokszor 7 szamjegytol kezdodik.
2023. ápr. 9. 20:38
 13/24 A kérdező kommentje:
Inkább keresek valami kistestű keverék kölyköt:D
2023. ápr. 9. 20:41
 14/24 A kérdező kommentje:
Kösz a felvilágosítást :DD
2023. ápr. 9. 20:42
 15/24 anonim ***** válasza:
29%
Keressél. Aztán majd a duplájàt hagyod az állatorvosnál. :) kinek mi :)
2023. ápr. 9. 20:44
 16/24 anonim ***** válasza:
83%

Az lesz a legjobb. Ha orokbefogadsz egy kutyat, azzal csak jot teszel.

Inkabb, minthogy a sporolas miatt szaporitotol vasarolj egy fajtajellegu kevereket.

2023. ápr. 9. 21:25
 17/24 A kérdező kommentje:
#15 A keverékek egészségesebbek, szóval ezt benézted.
2023. ápr. 9. 23:20
 18/24 anonim ***** válasza:
25%

Aki szaporítótól akar kutyát, az egyszerűen alkalmatlan az állattartásra! Nem tiszteli és szereti sem a fajtát, sem a saját kutyáját. Az ilyenek, mint te, csak olcsón akarnak divat fajtát. És az ilyenek szokták eldobni is a kutyát, ha már nem cuki-muki kölyök vagy ha a vártnál többet kell rá költeni, időt vele tölteni stb.

Úgyhogy drága kérdező, inkább ne akarj kutyát. Maradj a plüssöknél. Ahhoz talán van elég felelősség tudatod.

2023. ápr. 10. 01:13
 19/24 anonim ***** válasza:
18%
"A keverékek egészségesebbek" Ezt a baromságot honnan szoptad ki? Ha ennyire nem értesz valamihez, miért akarsz belevágni?
2023. ápr. 10. 01:14
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

15 vagyok: igen, egeszsegesebbek?

Akkor mondd el nekem, miert latom, hogy minden 2. kistestű 3 lábazik, es eleteben elobb-utobb atesik patellaficam muteten?

Ahogy azt is mondd meg, hogy a nagyobbtestuek kozul miert szenved szinten minden masodik-harmadik konyok vagy csipodiszplaziaban?

Epilepszia? Idegrendszeri betegsegek?

Egeszsegesebbek attol, hogy lehet anyu-apu testverek? Anya-fia? Kozeli rokon? Mert fogalmad sincs hogy kik a felmenoi?

Tenyeszto minden orokletes betegsegre szűr, es olyan paoritasokat csinal, ahol minimalizalja a rizikot.

Meg varjal egy kicsit azzal a kutyatartassal, mert nagyon kis bita es ezek alapjan csoro is vagy hozza. Igyhogy ezt benezted 😀

2023. ápr. 10. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!