A tenyésztők most emeltek árakat az előző hónapokban kiskutyákra vonatkozóan? ha igen, átlagosan mennyit?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 8. 11:19
1/17 anonim válasza:
Sztem nem emeltek, de ha mégis, nem lehet megmondani. Mert egy Komondor sokkal kevesebbe kerül mint pl egy csivava, yorkie, tacsi. És lehet a komondor tebyésztőnek kellett 50 ezret emelnie, mert kevesen vesznek komondort, míg a divatkutyák tenyésztőinek nem kellett emelni, mert minden ember szinte olyat vesz. Meg kell kérdezni az adott tenyésztőt hogy mennyi a kölykök ára ha venni szeretnétek. De örökbe is lehet fogadni kölyköt (nem egy menhelyen láttam 2-3 hónapos kutyákat sajnos)
2/17 A kérdező kommentje:
a yorkie és a komondor tenyi emelt-e?
2023. ápr. 8. 11:32
3/17 anonim válasza:
Nem tudom, de leírtam már, hogy lehet, lehet nem. Attól függ hogy a tenyészet mennyire "híres", van e elég bevétele.
4/17 anonim válasza:
Ezt így nem lehet megmondani, és nincs ilyen, hogy akkor az összes tenyésztő osszebeszel, hogy 2023.marciusaban emelnek 20%-ot.
Alapvetoen mióta magasabb mértékű lett az infláció, ők is emeltek. Emelkedtek az állatorvosok költségei, drágább autózni, drágábbak a tapok, így nyilván nekik is emelni kell.
5/17 anonim válasza:
"tenyik" meg "szapik"... ezek a szavak tényleg léteznek, vagy csak Te találtad ki őket?
6/17 anonim válasza:
Az árakat lehetetlen megmondani, mert mindentől is függ, 100 ezer és 1 millió között bármi lehet. Átlagosan 200-ért kapsz egy átlagos kutyát, de hát nyilván kinek mi az átlagos. Meg kell kérdezni az adott tenyésztőt. Ha fajtát keresel akkor meg megkérdezni egy tucatnyit és abból következtetést levonni, nem kettőből. És lehetőleg ne csak a Facebook csoportokban agyonsztároltakat nézd meg, mert igen fals végeredményre juthatsz.
7/17 anonim válasza:
Több helyen már régóta EUR alapúak az árak a tenyésztőknél. De EUR-ban is van több fajtánál egy 3-5% emelkedés. Ez az ingadozó Ft/EUR árfolyammal érdekes jelenségeket fog mutatni.
8/17 anonim válasza:
Biztos, hogy emelniük kell, hiszen drágább lett a kutyák tartási költsége, étel, állatorvosi költségek, minden. A tenyésztő akitől tavaly vettem kutyát, mondta, hogy idén nem is hoz le almot, meg addig amíg ilyen marad a gazdasági helyzet, mert el sem tudná adni a kutyákat. Én tavaly 700 euroért vettem tőle németjuhászt.
9/17 A kérdező kommentje:
úr isten
mit tud az a német juhász 280.000be?
2023. ápr. 8. 14:16
10/17 A kérdező kommentje:
nem csodálom hogy ennyibe nem tudja eladni
2023. ápr. 8. 14:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!