Megkapott a kutyám valakit. Mire számítsak?
Pórázon sétáltunk és ahogy mellénk ért a gyalogos a kutyám oda ugrott és megkapta, felületi seb, inkább karcolás.
1 éves középtestű kutya. Ilyet soha nem csinált ezelőtt... Minden oltása megvan. Telefonszámot cseréltünk és később az oltásikönyvét is bemutattam neki. Mondtam neki bármi van, hívjon nyugodtan 0-24ben.
Ilyen esetben mi az eljárás? Mire számitsak?
De miért adtad oda a kutyának a gyalogost?
Gondolom azért kapta meg, mert odaadtad neki.
Attól függ, hogy akit megharapott elment e az orvoshoz. Az orvos bejelenti, hiába van a kutyának oltása akkor is.
Az állatorvos kimegy és ránéz. Aztán ő eldönti, hogy mi történjen. Nem fogják elvinni. Azt csak akkor, ha nagyon súlyos sérülést csinált volna.
Egy szappan darab meretut harapott ki az ismerosom karjabol egy kutya. (Nagymeretu) Megmutatta az oltasi konyvet a kierkezett mentosoknek es semmi se tortent a kutyaval.
Az ismimnsk a bordaja is eltort. Megrontgeneztek. Mert a kutya foldhozvagta.
A szomszedok is rettegnek tole. Sok szemtanu latta a harapast.
Vigan setal es harapdos azota is embereket allatokat.
13 ker Hollan Erno u.
Tehat nyugodtan haraptasd meg a kutyaddal barkit,Magyarorszagon semmit se csinalnak.
Ezert kell vascsovel,langszoroval jarni,snitzerrel ,ha a sajat eletem megmenteserol van szo vagy a kutyamerol.
Szerintem nem fog ügyet csinálni belőle így, hogy csak felületi sérülés történt, és együttműködő is voltál, oltások rendben vannak, a sérült meg lefertőtleníti a sérülést, és jól van. Ha mégis ügyet csinál, akkor már leírták, nem ismétlem.
Egy kutyás ismerősömmel fordult elő tavaly, hogy megharapta egy környékbeli másik gazdi kutyája, ott a támadó kutya gazdája nem volt együttműködő, oltási könyvet nem mutatott be, az ismerősömnek így meg kellett kapnia a veszettség elleni oltási sort, de a támadó kutyával nem történt semmi, abban az időszakban is folyamatosan volt sétáltatva.
Attól függ, hogy akit megharapott elment e az orvoshoz. Az orvos bejelenti, hiába van a kutyának oltása akkor is.
Az állatorvos kimegy és ránéz. Aztán ő eldönti, hogy mi történjen. Nem fogják elvinni. Azt csak akkor, ha nagyon súlyos sérülést csinált volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!