Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Traumás kutyát hogy kell...

Traumás kutyát hogy kell orvoshoz vinni?

Figyelt kérdés

Van egy majdnem 6 éves Staffim. Sose szerette az orvosokat de nem volt vele nagy probléma.

Tavaly begyulladt a füle és altatásban tisztították ki. Ahhoz ugye injekciót kellett kapni, amit utál. Az orvos csak úgy tudta neki beadni hogy az ajtóval hozzá nyomta a falhoz. Ez nyilván traumatizálta.

Most sehogy se tudjuk elvinni, pedig kéne. Kocsiba nem ül be, mert tudja hova megyünk. Az orvos azt mondta hogy adjuk neki nyugtatót és úgy sétáljunk el vele, de félek hogy akkor sem fog engedni mindent. Egyáltalán nem agresszív, inkább csak menekülne.

2023. ápr. 4. 10:24
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Szoktatom a kocsihoz, addig marad a nyugtató.

Nem agresszív, nem támad, mindenkivel barátságos, egyszerűen egy traumatizált kutyával nem lehet mindent ugyan úgy csinálni és türelemesnek kell lenni vele. Persze ha úgy vesszük egy csivava is tud embert ölni, ha így nézem akkor van igazság alapja a 6-osnak.

3 orvost is megkérdeztem. Ha erőszakoskodok és csak úgy berakom a kocsiba vagy berángatom az utcába, rontok a helyzeten és mégjobban traumatizálom.

A legtöbben csak megerősítettetek abban amit csinálok

2023. ápr. 5. 07:10
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat.
2023. ápr. 5. 07:12
 13/16 anonim ***** válasza:
59%

Az én kutyám közelébe petárda robbant. Mielőtt felháborodna valaki nem mi csináltuk.

Minden hangra nagyon nagyon érzékeny volt, és orvoshoz se akart menni. A sétáltatás egy rémálom volt. Szóval teljesen megértelek.

Mi terapeutához akartuk vinni de mivel nagyon drága ezért csak egy megbeszélésen voltunk.

Nekünk is azt mondta amit itt írtak páran. Szépen, lassan, fokozatosan de határozottan vezesd rá mindenre. Ha valamit nagyon nem akar ne erőltesd, várj egy kicsit és próbáld máshogy.

Azóta ha orvoshoz megyünk vagy ha tűzijátékoznak nyugtatót kap.

2023. ápr. 5. 07:41
 14/16 A kérdező kommentje:

13

Köszönöm. Lenne pár kérdésem, hanem baj. Írtam privátat.

2023. ápr. 5. 08:13
 15/16 anonim ***** válasza:
77%
Dolgoztam menhelyen. A félős kutyát nem rángattuk be a kocsiba. Kapott nyugtatót és jutifalatot. Sokan félnek a nyugtatótól, de nem lesz semmi baja tőle. Ugyan úgy tud csinálni mindent, sőt jobban alkalmazkodik az orvosnál.
2023. ápr. 5. 08:30
 16/16 anonim ***** válasza:
59%
Még véletlenül se csináld azt amit a 10-es ír. Egy traumás kutyának csak még nagyobb traumat okozol. Csak szépen lassan szoktasd hozzá.
2023. ápr. 6. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!