Kutyaadó bevezetése jó ötlet lenne Magyarországon?
Németországban ugye van ebadó, azt a példát kellene ide Magyarországra is. Legalább nem tartana mindenki kutyát, csak az aki tényleg szeretne.
Annyi hátránya lenne, hogy rengetegen kidobnák a kutyájukat, de ahol így tesznek, onnan jobb is ha menekül az eb.
Biztos túl lennének terhelve még ennél is jobban a menhelyek, de a jelenlegi helyzetnél szerintem az is jobb, ha azokat a kutyákat elaltatnák. Örök nyugovóra térnének legalább. Inkább a halál, mint 10 - 15 évnyi szenvedés. Amint ez lecseng, vége lenne ennek az örökös kutyamentésnek, menhelyre sem volna szükség.
Persze aki eddig is felelősen tartotta a kutyáját, (mint pl én is) maga részéről hülyeségnek tartaná ezt, de úgy kell megközelíteni a témát, hogy a többi kutyáért megéri. Esetleg lehet abban reménykedni, hogy a 40-50+os generáció majd csak kihal, akikre jellemző a felelőtlen állattartás, akik a ‘70-es éveket istenítik, akik miatt szárazkenyéren élnek, és láncra verve tengetik mindennapjaikat négylábú barátaink. Bár úgy gondolom, mindig lesznek olyan emberek akik megkötik, szaporítják, kínozzák a kutyusokat. A kutyaadóval szerintem ez megszűnne. Nyilvánvalóan elhunyt gazdák kutyái maradnának árván, illetve néhány megunt kutya, de ez olyan csekély mennyiség lenne a mostanihoz képest, hogy könnyen lehetne nekik másik gazdát keríteni.
"Legalább nem tartana mindenki kutyát", csak azok, akiknek azért kell, hogy mutogassák másoknak, meg presztízskérdést csinálnak belőle.
A valóság meg az, hogy nem attól lesz egy kutyának jó, ha miller a gazdi. Sőt... tudod, nem egy olyat ismerek, akinek mindene megvan, de a kutyája egy gramm szeretetet nem kapott. ÉS hány olyan lenne, akit szeretnek, akivel törődnek, de az adó miatt elaltatják.
Én nem látom, hogy milyen mechanizmusokat aktiválna egy ilyen adó, amik aztán úgy oldanák meg a felvázolt problémákat, hogy ne okozzanak helyettük más jellegű újabb problémákat. Ráadásul a gazdi anyagi helyzete egyébként sincs szoros összefüggésben a kutyája életminőségével.
Az azért szíven ütött, hogy nekem is ki kellene halnom 40-50-es generációsként, és hogy ránk jellemző a felelőtlen kutyatartás. ;) Én eddig azt hittem, hogy épp a mi generációnk játszott úttörő szerepet a kutya moslékzabáló házörzőből történő társállattá avanzsálásában.
14. Hát nálunk meg a gyerekek miatt van zaj és kosz a társasházban, de azért ugye nem lehet szólni, mert a gyerek az szent tehén...
Amúgy a játszóterek már mind körbe vannak kerytve, s nem lehet bevinni kutyát, szóval az biztos nincs összeszarva. Mifelénk az utca is alig, jó környéken lakom ahol figyelnek az emberek a környezetükre.
17
Egy barátnőm, a XI. kerületben lakott, a feneketlen tó mellett, a Gellért-hegy tövében. Imádta, mindenhol parkok, zöld, igazi kutyaparadicsom, bőven volt a kutyának hova üríteni, természetsen fel is szedte utána a végterméket. Aztán egyszer csak úgy hozta az élet, hogy el kellett kltöznie. Nem saját döntésből, de most a belvárosban él, és sajnos jelenleg nincs lehetősége ismét zöldövezetbe költözni. Nem pisileteti össze a kutyával az utcát, amikor lemennek a kutya magától pisil. Kb semmi zöld nincs a közelükben, még egy csoffadt fa sem... Újlipótávűrosban lakik, a dunaparthoz tudnak lemenni, de ez kb 15 perc séta. Az alatt a kutya pisil, kakil, nincs mit tenni... Vagy mégis mit kéne csinálnia? Miután munka után végre le tud menni a kutya, még tartsa vissza míg leérnek a dunapartra, vagy mi? De az sem járható út, mert az minimum fél óra a séta, de van olyan hogy csak egy pisikörre vinné le az ember a jószágot, mert épp annyira van idő.
Minek? A chip és oltás is kötelező, de nagy ívben lesz4rják. Nem is büntetnek ezek miatt. A cigányok 5-10 kutyát is tartanak, szapi telepet nyitnak de senki nem szól nekik,nem veszik el tőlük a kutyákat. Egész nap az utcán járkálnak a kutyáik. Majd pont az ilyet fogják adóztatni..
Ami hasznos lenne pl;
Kötelező, ingyenes ivartalanítás.
Kilőnék a kóbor kutyákat.
Esetleg begyűjtik, elaltatják. Mi értelme van évekig tartani őket az ebtelepen. Telt ház van. Nem fogadnak új kutyákat, inkább szabadon garázdálkodhatnak az utcán.
2 hét után el kéne altatni őket, nem évekig pazarolni rájuk a helyet meg a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!