Kutya, ehet medvehagymás?
"A medvehagyma, más néven vad fokhagyma mérgező a kutyák számára. A kutyák nagyon érzékenyek az Allium toxikózisra. A vörösvértestek megrepedését okozza, ami vérszegénységet, megnövekedett szívritmust, sőt, nagy mennyiségű vadfokhagyma növény fogyasztása esetén akár halálos kimenetelű is lehet."
Forrás: [link]
Nem is lattam meg ilyen hagymas kajat kutyaknak. Bar ha megnezed az osszetevoket, biztos vagyok benne, hogy az egesz csomagban osszesen lehet vagy 1-2 % medvehagyma. Nyilvan ez egy darab jutira leosztva semmi.
De ettol fuggetlenul azt nem tudom mi ertelme beletenni, ne kerdezd..:D
Fokhagymas jutit en is szoktam nekik adni, fokhagymaport is lattam mar kutyaknak. Kuraszeruen, kis mennyisegben jotekony hatasai vannak, a Farkaskonyha oldalan irnak rola bovebben:
A medvehagyma is hasonloan mukodhet. Kis mennyisegben "gyogyszer", nagy mennyisegben pedig mereg. De magatol a kutya nem fogja kilo szamra enni a hagymát, ne aggodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!