Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya illik hozzám?

Milyen kutya illik hozzám?

Figyelt kérdés
Külvárosban élünk, és szeretnék egy kutyát, de nem tudom, milyen fajta lenne az ideális. Hűséges, szeretetreméltó kutyát szeretnék, amely lakásban is tartható, és legfőképpen csöndes. Nem szeretném, ha feltúrná az egész kertet. Olyan állatot szeretnék amely, okos értelmes, könnyen tanítható. Kisebb méretű ebet (pl: Yorkshire terrier, Westie) akarok választani közepesen hosszú szőrrel.
2010. okt. 6. 17:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%
plüsskutya. már ne is haragudj, de az, hogy hűséges vagy csendes lesz, csak rajtad múlik. a terrierek ásnak, és általában a kölyökkutyák rosszalkodnak...
2010. okt. 6. 17:16
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia! nekem tetszenek a hosszú szőrű csivavák is! Nekem törpe spiccem volt. Nagyon kedves, édes, hálás kis kutyus. Hosszú a szőre, de én naponta fésültem és nem volt gond vele! ha jól emlékszem sosem ásott! De a yorki is nagyon cuki!

De én inkább Cane Corso párti vagyok, sőt! Ők is nagyon kedvesek a kinézetük ellenére, a gyerekekkel is! (mielőtt bárki is le hurrogna, tapasztalatból írom). :P De hát azt lakásba nem ajánlatos!:P

2010. okt. 6. 17:19
 3/11 anonim válasza:
bolognese,Havanese,csivava,yorki,ezek jóle lvanak a lakásba.A westie mivel terrier mindet kapar ás azzal sok gond van.
2010. okt. 6. 17:21
 4/11 anonim ***** válasza:

Sheltie:

[link]

[link]

2010. okt. 6. 17:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Látom, hogy néhányan a yorkit javasoltátok. Mennyire csendes?
2010. okt. 6. 18:03
 6/11 A kérdező kommentje:
Leszögezem, amatőr vagyok.
2010. okt. 6. 18:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
a yorkie is terrier csak úgy mondom :) Nem olyan egyszerű vele mint ahogy a kinézete alapján gondolnánk. szerintem ideális lenne egy menhelyi kutyus. A gondozóknak elmondod az igényeket, és az alapján választanak kutyust. Egy kis testű, közepes avgy hosszú szőrű kutyus, aki nyugodt, jól tanítható, és nem egy zajgép. Van nem is egy iylen kutya csak keresni kell.
2010. okt. 6. 19:10
 8/11 anonim ***** válasza:

csöndes, nem túr, könnyen tanítható, ezzel a yorki, a westie, jack russell és minden terrier ki is esett.

Én uszkárt ajánlanám, az egyik legokosabb és legkezelhetőbb fajta ezért is használják sokat terápiás kutyaként.

Esetleg még a Cavalier King Charles spániel, szálkás tacsi, schnauzer vagy még ott vannak a bichonok.

De nagy mértékben függ a neveléstől, csak nem egyformán fogékonyak bizonyos dolgokra. Egy terrier baromi nehezen fogsz csendre és nyugira tanítani.

De a te dolgod lesz kellőképpen lefárasztani szellemileg és fizikailag, napi 3 séta, kutyasuli, kirándulások, játék stb... különbem, (fajtától függetlenül,) saját szórakozást talál, pl kertrendezést csak nem biztos hogy egyezik majd a ízlésetek.

2010. okt. 6. 19:45
 9/11 A kérdező kommentje:
Nálam az elsődleges szempont az, hogy mennyire nyugodt és csendes. Az apám nem bírja a hangzavart, és ő építette a kertet is, és ezekre nagyon igényes. A hűségesség nálam másodlagos, a szőr jobban meggondolva mindegy nekem, de nem a nem szeretnék nagyon hosszú szőrű kutyust.
2010. okt. 7. 16:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Elgépeltem a végét, bocs. Amúgy köszönöm a válaszokat, már ezek is sokat segítettek.
2010. okt. 7. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!