Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire számítsak ha Husykt...

Mire számítsak ha Husykt szeretnék?

Figyelt kérdés
A felállás az, hogy van egy már idős labradorunk, egy szintén idős cicánk, és egy pörgős 3 éves kisfiunk. Hozzájuk szeretnénk hozni (természetesen családi házba) egy kölyök husykt. Nagyon sok ismerősöm rossz véleménnyel van róluk, mert szétszednek mindent, kerítést, bútorokat, stb. És amúgyis nagyon nehezen kezelhető fajta. Akinek huskyja van, mik a tapasztalatok?
2023. márc. 10. 11:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

6 éves husky tulajdonosa vagyok. Ő már abban a korban van hogy lenyugodott nagyjából.

De voltak problémák. Nem is kevés.

Én is azért akartam anno huskyt mert gyerekkori álmom volt és bár engem is próbáltak lebeszelni róla makacs voltam.

Hogy mi jött utána? Egy még nálam is makacsabb kutya.

Rombolt mindent, a gyerekeket imádják, de a macskákkal nem férnek meg, akkor se ha kölyök korától ott a macska.

Lefáraszthatatlan volt.

És ami a legnagyobb gond veluk: extrém szökősek. Átugorjak a keritest. Ha úgy nem megy akkor másznak. Ha úgy se megy akkor szetszedik. Ha úgy se akkor pedig kiassa magát alul. Nagyon kreatívak, mindig egy lépéssel előtted járnak.

És nekem se kutyám se macskám se gyerekem nem volt..

2023. márc. 10. 16:59
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Kirágta a kerítést :D mazoizmus huskyt tartani

2023. márc. 10. 17:29
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Én sem ajánlanám nektek a huskyt.
2023. márc. 10. 18:14
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen huskym,de volt már vele dolgom,mert vigyáztam rá.Őszintén szólva nekem semmi pénzért se kellene.Az a 2 nap amíg rá vigyáztam kész terror volt.Behívni be lehetett,ha másik állat nem volt a közelben,mert a kutyákra bepörgöt és mindegyikhez oda akart menni.Mivek szánhuzo és jómagam 60 kiló vagyok esélyem se volt ellene.Egy jó kerítés ami magas és nem tud kikaparni alap nála.Kb a legkisebb helyen is képes kibújni és elszökni.Rombolni tud eléggé durván,de ez csillapítható a lefárasztással.Házőrzőnek alkalmatlan és nem ugat inkább énekel/üvölt.Energiája nagyon hatalmas.Séta neki nem elég és annyi sem,hogy nagy kert van.Bringa,futás labdázás,ha szereti kell neki.Azt ne várd el,hogy egymás után megcsinálja a gyakorlatokat sokszor úgy,mint egy goldenretriver például.Ő hamar raun és ott fog hagyni.Extra különleges trükkök se jöhetnek szóba nála ma,ha nagyon sok időd és türelmed van hozzá.Vedlési szezon kb csak úgy vészelhető át,ha napi szinten porszívózól minimum 3x.Olyankod kutyakozmetika erősen javasolt és ajánlott.Meleget nem szereti ami érthető hiszen a sarkvidékről jött.Szőrzetét,hogy szép legyen ápolni kell és ezt nem olcsón adják.Arrók nem beszélve,hogy sokszor nem tűr meg maga mellett más állatokat mivel zsákmánynak tekinti(nem kutyára gondolok).A nevelést nagyon hamar el kell kezdeni máskülönben a fejedre nő.Kutyaovi,suli kell,ha nem vagy biztos a dolgokban.Első kutyának,sőt a legtöbb embernek nem ajánlom.Én nem vennék ilyen kutyát a többi mellé,mert ez az energia szint nem fér össze a többi állatéval.
2023. márc. 10. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.