Hogyan tudnék új kutyát hozni?
Van 2 majdnem 7 éves kutyusom. Tesók, szóval nagyon egymáshoz vannak nőve. Néha kezd beugrani a fejembe, hogy ha az egyikkel történik valami (nagyon remélem, hogy még kb ugyanennyit velünk lehetnek, de mégis jár az agyam) akkor a másik bánatában a tesója után pusztul. Így gondolkodom egy ideje, hogy hoznék hozzájuk kutyát.
De megint egy tesó párra gondoltam. (Jó ötlet volt a két kutya, mert semmit nem tettek tönkre se bent, se kint, mert egymást "piszkálták" folyamatosan)
Nem tudom, hogy ha bepisilnek ide bentre a kiskutyák, akkor szagot kapnak a nagyok is és ők is rákapnak?
Kezdetben gondoltam, hogy itthon maradnék szabin, hogy összeszokjanak, meg a szobatisztaságra nevelés is gyorsabban menjen, de utána tegyem szoba kennelbe a kicsiket? (per pillanat a kutyáim jönnek mennek az udvaron, illetve a házban is, akkor is ha nincs itthon senki, de nem hiszem, hogy a kicsiket is hagynám szabadon)
Vagy gondoltam, hogy a garázsba csukom őket, de ha meg folyton nyafognak, az lehet idegesítené a nagyokat?
Ti hogy csinálnátok? Vagy nálatok hogyan zajlott az új kutya érkezése?
Előre is köszönöm!
Szerintem ez hülyeség. Nyilván szomorú lesz, ha az egyik meghal, de kutyák, túl fognak jutni rajta. Akkor hozz új kutyát, ha te szeretnéd, ne a kutyaid miatt. Arról nem is beszélve, hogy 4 kutya baromi sok idő, pénz. Nálam 3 volt a maximum, nem volt egyszerű.
Nem tudom, hogy most a 7 évesekkel mennyit foglalkozol, de a kicsikkel célszerű külön külön -kulon foglalkozni, szocializálni. Szóval ha mondjuk egy nap elmész a 2 felnőttel 1 órát sétálni, akkor a 2 kicsivel, még legalább egyszer, kellene menni, de lehetőleg inkább 2 körben, külön -külön. Ez csak 3 óra sétára, szocializációra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!