Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet csinálni, ha a...

Mit lehet csinálni, ha a kutya napközben egyedül nem hajlandó kimenni elvégezni a dolgát?

Figyelt kérdés

Eddig lakásban laktunk, most Angliába költöztünk egy külvárosi házba, amihez ugye tartozik egy kis udvarrész is hátul. Mivel úgy alakult, hogy mindketten nagyjából ugyanabban az időpontban dolgozunk, felszereltünk egy kutyaajtót a hátsó ajtóra, hogy a kutya (8 éves) napközben ki tudjon menni pisilni, mivel mi nyolc körül indulunk és öt-hat fele érünk haza.

Viszont látjuk a kamerán, hogy egész nap nem csinál semmit.

Már mutattuk neki a kutyaajtót, ha én/párom kint van, gond nélkül kijön, de egyedül valahogy nem mer, aztán mire hat fele elviszem sétálni, mindig vagy egy percen keresztül pisil megállás nélkül. Úgyhogy gondolom addigra már nagyon kell neki. De akkor miért nem megy ki?

Nem gondolnám, hogy ez hosszútávon egészséges neki, főleg, hogy hét és fél éven át minden nap napi négyszer volt lent (egyszer délben is, két séta között), és nem ehhez van szokva.

Az nem opció, hogy addig kizárjuk a kertbe, a nagyrésze beton és elég kicsi is.

Ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy valamilyen módon megtanítani neki, hogy menjen már ki egyedül a kertbe napközben is?

2023. márc. 7. 19:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Mióta laktok az új házban?

Én megpróbálnám csalogatni: valami finom falatot helyeznék el a többi szobában és a kertben, és elvinném valahova a kedvenc játékát is.

Lehetőleg valami erősebb illatú dolog legyen, annál csábítóbb :D

Aztán kimennék a házból

2023. márc. 8. 10:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Sztem az a probléma, hogy eddig veled ment ki pisilni, séta keretében. Meg kell neki szoknia hogy mi is van. De sztem is, egy kinti plüss kutyaház, játék, ilyen rágó rúd, ha szereti, jó ötlet lehetne kintre.

[link]

2023. márc. 9. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.