Ajánlanátok nekem kutyus fajtákat a lent leírtak alapján?
Nem mimdegy, hogy 10 kilométert szoktatok kirándulni, vagy 40-et...
Gondolom, inkább a 10-hez közelebb... ebből kiindulva én a középuszkárt ajánlom, ha 1.hajlandók vagyok napi 3 alkalommal legalább sétáltatni, és ebből egy meglesz egy órás séta, és 2. Nem bánjátok, ha kozmetikushoz kell hordani.
Emberrel, állattal kedves, nyugis, nem ugatós kutyák, ugyanakkor nagyon okosak, igénylik a társaságot és a rendszeres, de azért nem extrém mozgást. Könnyen nevelhető, tanítható, ugyanakkor türelmes, alkalmazkodó és kedves kutyák!
Otthonuloseknek 10 eves nagytestu kutyat ajanlok,aki alig tud menni es kicsit kell vinni setalni!!
Fiatal kutyat semmikepp. Goldent semmikepp. Munkakutya,allando foglalkozast igenyel.
Aki birja a kirsndulast,a het masik nspjan is igenyelne a mozgast.amit ti nem vagytok kepesek nyujtani neki!!!
Tengeri malac nem jo? Mindig otthon van,kicsi.
Golden retriever, Labrador-ők mondjuk nagyobbak.
Ha csak kistestű jöhet szóba akkor spániel, csivava, de igazából a menhelyi kutyák (legtöbbször keverékek) a legjobbak sztem. Mert több fajta génjeit is hordozza, így egyesülnek a fajták tulajdonságai.
Aktív kutyát ne ajánljatok olyanoknak, akik max. 10km-es kirándulásra mennek. Spániel, terrier, ezek vadászkutyák voltak eredetileg, ennek megfelelő az energiaszintjük is, a labradorral is mozogni kellene, kutyával futók szeretik. Spánielek közül talán a cavalier, de náluk meg nagyon meg kell nézni a tenyésztőt, hogy ne legyen betegeskedő. Terrieres ismerőseim vagy sportolnak a kutyájukkal, és azok a kutyák problémamentesek, nyugodtak, vagy neveletlen a kutyájuk, akik nem fárasztják le megfelelően.
Egy bichon (bármelyik) tökéletesen elegendő lenne a kérdezőéknek ilyen életmód mellé. Vagy egy menhelyi bármilyen nyugodtabb természetű, esetleg idősebb kutya, aki nem pörög az arcán. Természetesen nevelni és fárasztani minden kutyát kell, csak nem mindegy, hogy mennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!