Menhelyről hozott kutya mikor szokik le arról, hogy keresgélve, lehajtott fejjel sétál?
Szimatol folyton és fel akar enni dolgokat. Rászólol, jutalmazom, már egyre ritkábban enne fel bármit, de folyton kereső állásban van. 2 hónapja van nálam, 1 hónapja kezdtem jobban figyelni rá, amióta kizárólag én sétálok vele. Érti hogy lábhoz, meg ha irányt váltunk egyből jön. Kaját kap bőségesen, a kiszámolt napi adagnál kicsivel többet. Éhes se lehet.
Legyetek szívesek tapasztalatot írni, nem pedig azt, hogy menjek kutyasuliba. Köszönöm.
Szerintem ez nagyrészt fajtajelleg és a kutya habitusának függvénye, kevésbé függ attól, hogy egy kutya x ideig menhelyen élt (menjetek el önkénteskedni, sétáltatni és látni fogjátok, hogy van kutya, akit az ember érdekel, van, aki szaglászni, ásni imád, van aki a másikkal akar játszani és van, aki megrögzötten húz előre, meg persze olyan is, aki csak elvan és élvezi a sétát).
Dolgozni persze lehet a problémán is lesz is eredménye, de néhány kutyától irreális elvárás, hogy teljesen felejtse el a szaglászást. Nekem is van ilyen kutyám, sokat dolgoztam azon, hogy letiltsam a földről zabálást, először "mesterségesen" létrehozott szituban gyakoroltunk, majd növeltem a feladat nehézségét és kb meg is szűnt a probléma. A szaglászásra meg mindig biztosítok neki helyet és időt, azon kívül meg persze rászólok, illetve már ő is tudja, hogy nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!