Egy nagyon kis kutyanak jo ha konzervet adok enni?
Szia!
Lehet kapni kifejezetten kis kutyák számára készült konzervet, azokra általában rá is van írva, hogy mennyi idős kortól ajánlják. Nekem most 5 hónapos a kutyám, de ő a kezdetektől csak szárazat kapott, kb 2 hónapja kap konzervet is, de a száraz a fő táplálék, ugyanis abban van meg mindaz a tápanyag, ami kell neki, a konzervet csak az íze kedvéért adom.
Az ültetéssel kapcsolatban meg rengeteg tanácsot találsz a kutyás oldalakon. Én amióta nálunk van a kutya (3 hónapja) azóta szoktatom arra, hogy tanulja meg a "vezényszavakat".
Az ültetést pl úgy, hogy fogok egy kis jutifalat vagy virsli darabot a kezembe, és a feje fölé emelem. Közben mondom neki, hogy "Ül!" Ha nem veszi sz adást, akkor a másik kezemmel lenyomom a fenekét. A falatot csak akkor kapja meg, hogy ha leült. Ez kb 3 hónapos kora óta megy neki.
Nem tudom, hogy a Te kutyád mennyi idős, ill. milyen fajta, de remélem, hogy sikerül megtanítani vele amit szeretnél, és ami neki is a hasznára válik, és sok örömöd lesz benne!
Szia!
Az én kutyusom kb. 2 hónapos korátok kap konzervet. Nem árt neki de a "fő kaja" a száraz kajcsi legyen.
Ja és szintén kb. 2 hónapos korától tanitottam neki az ülést. Egy pár nap alatt meg is tanulta és már simán megy neki. Most fél éves és a kaját is úgy kapja, hogy fél méterre leül a táljától és megvárja még kiszedem, majd simit kap a buksijára, csak akkor kezd el enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!