Mit csináljak a kutyámmal, hogy ne kelljen még az asztalról is elpakolni, ha dolgozni megyek, mert felugrik és mindent elrág? Másik mellé hoztuk menhelyről.
Ha nem vagyok itthon, csak akkor tesz tönkre dolgokat. Már csak a terítő maradt, amit letéphet. Eleinte ugatott, nyüszített, már abbahagyta. Most az első órában mindent szétver és alszik békésen. Az a baj, hogy az asztalra is simán felugrik a székről. Örökké teljesen ürítsem ki a lakást vagy előbb utóbb abbahagyja? 2 éves és december végén fogadtuk örökbe. Párom állandóan itthon volt betegség miatt, most meg egyedül vagyok a kutyákkal. Így is marad valószínűleg, mert szakítunk. Másik kutya megszokta, hogy csak én vagyok neki, de az újat nem tudtam fokozatosan egyedüllétre nevelni, mert soha nem volt egyedül. Most hirtelen a leendő ex párom úgy gondolta, hogy elutazik. Amúgy meg állandóan hajtogatja, hogy el kell ajándékozni a kutyát, mert rossz. Én sajnálom másnak adni.
Meg fog ez valaha változni?
Kutyasulis dolgokkal tisztában vagyok , az elsővel jártam. Mindent úgy csinálok, amit tanultunk, kivéve az egyedül hagyásra szoktatást. Sétakor is tanulunk. Pl. hirtelen átmenet egy lyukon madár miatt és lejött a hám róla. Hívásra azonnal visszajött hozzám. Amúgy okos, csak egyedül szorong. Ketrecbe azért nem akarom tenni, mert az hogy néz ki,hogy a másik meg szabadon járkál mellette. Pedig van.
Nem hiszem el, hogy nincs tréner nálatok. Ahol van suli, ott van magán óra is, max nem hirdetik, de ha felkeresed őket, hogy ez és ez a problémád, szeretnéd, ha kimennének hozzád és segítenének, menni fognak és nyilván ennek ára is lesz.
Bár úgy veszem ki, hogy nem áll fenn ez az eset, de valószínű, hogy benne van az örökbefogadási szerződésben, hogy nem adhatod 3. félnek a kutyát a menhely beleegyezése nélkül, illetve, ha mégis új gazdát akarsz neki, azért is érdemes a menhelyet értesíteni, mert ők nagyobb eséllyel találnak neki egy szuper helyet. Sajnos sok gazda által továbbajándékozott kutya köt ki egy udvar végében, miközben a régi gazdi abban a hitben él, hogy tök jó helyre adta a kutyust.
Szobakennel jó megoldás, de nem egy szeparációs szorongással küzdő kutyának. Normálisan megtanítva jó tud lenni. Ha egy ezzel küzdő kutyát bezárunk, akkor azzal nem megoldjuk a problémát, hanem halogatjuk. Utána jön az, hogy az a kutya egész nap vonyít, szomszéd feljelent, téged állatkínzónak titulálnak. Szóval nem erre kell használni. Keress egy trénert. Helyi kutyásokkal beszélj, fórumokon kérdezgesd, helyi menhelyeken is megkérdezheted, mivel nekik biztos van trénerekkel is kapcsolatuk. Ugyanígy állatorvosodnál vagy kutyakozmetikusodnál is kérdezősködhetsz.
Egy kutya felelősség. A menhelyes kutyáknál sok szeparál, de a legtöbb ember b*szik vele foglalkozni.
A szobakennel pedig nem egész napos bezárásra való. Napi pár óra (2-4). Kutyának is van mozgásigénye. Én is használtak. Főleg olyankor, ha valaki jött és félt az állatoktól, enyhe allergiája volt stb.
Nem 13-as, pont nem. Nyilvan nem ugy mukodik a kennelezes, hogy bebaszod a kutyat es ott hagyod 5 orara azonnal.
Szoktatni kell, el kell vele fogadtatni, hogy az az o kis helye, ahol biztonsagban van. Aztan ha ez sikerult, ra lehet zarni az ajtot, eloszor csak 1 perce, aztan 2 percre, es igy tovabb. Nem azonnal orakra, nyilvan. Nyugodtan lehet a kennelben a kutya 7-8 orara is, miben mas, mintha mondjuk a kanapen aludna? Az a lenyeg, hogy ott nyugiban legyen. Utana ugyis hazaersz, kiviszed setalni, mozogtok, szabadon lehet a nap hatralevo reszeben.
Es pont emiatt nagyon jo egy szeparalo kutyanak a kennel, mert az az o nyugi helye, ahol tudja, hogy pihenes van es nem erheti semmi baj :)
13-as, ezt a baromságot honnan szedted össze? Pont hogy a szep szorongás egyik fő megoldási kulcsa a szobakennel! Ha normálisan szoktatják bele a kutyát, akkor abban pihenni fog. És egy szep szorongásnál - bármit is gondolj te - az a kulcs, hogy a kutya megtanuljon pihenni a gazda távollétében.
Valld be, még soha az életben nem találkoztál szep szorongásos kutyával, ugye? Szobakennelt is legfeljebb csak fotón láttál, igaz?
Ne! Először szoktasd bele! Tanuljon meg abban pihenni!
Basszus, hogy jut eszedbe egy szorongásos kutyát behajítani a ketrecbe és magára hagyni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!