Szerintetek melyik legyen?
Kisméretű kutyát szeretnék venni. Már megvan a top 4 de nem tudok választani. Itt van 4 link ahol megtudjátok nézni, és ti ezek közül melyiket ajánlanátok?
Szerintem az első képen látható a legcukibb.
De éna helyedben utána néznék mindegyiknek - ha még nem tetted - hogy milyen igényeik vannak, mennyire okosak, milyen kutya iskolát igényelnek és egyáltalán jellemzően milyen az adott kutya. Pl. játékos/tanulkony/hangos/aggresszív. Ezek alapján igyekezném azt a fajtát választani, ami nekem és az életstílusomhoz, lakó környezetemhez a legmegfelelőbb és a leginkább ki tudom elégítENI AZ igényeit.
Látom nem opció, de nekem máltai selyem van.
Icipici (ha jó helyről származik és fajtatiszta).
Tesómnak yorkija van, az enyém jóval kisebb nála. (Ha a méret szempont)
Nagyon okosak, az enyém 5 hónapos és szobatiszta.
A westiek makacsabbak. A yorkiek nem, viszont ha nem jó helyről veszed, akkor nagyon gáz is lehet a kutya egészsége. A cavapoo egy cuki kutya, a bolognese pedig gyönyörű és naagyoooon naaaagyooon cukiiii.
Nekem bichon frisém van, de nem sokban tér el a bolognese-től. A szőrzetük más.
Ha sorba kéne állítani őket:
1. Bolognese
2. Cavapoo
3. Westie
4. Yorkie
Szerintem az amelyik neked tetszik a legjobban :)
De javaslom, ne külső alapján dönts, hanem habitus alapján. Pl a Yorkieval tök sokat kell mozogni, különben egy kis ideggörcs lesz. Nagyon kevés normális Yorkiet látni, épp azért mert azt gondolják hogy ő csak egy szobakutya, holott egy vérbeli terrier.
A Westie szintén egy mozgasigelényes és makacs jószág, imádnivaló rosszcsont, de ő sem szobakuty, ő is terrier.
A másik két fajtával nincs személyes tapasztalatom, de szerintem már nagyon más habitusúak, igazi szobablökinek néznek ki.
Szóval inkább azt gondold át először hogy mit szeretnél csinálni a kutyával, mennyi időd van rá.
8
Nem attól vagy tuskó hogy a pulikat szereted, hanem hogy a kisebbeket ledegradálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!