Kaukázusi juhász, kuvasz, németjuhász. Melyik kutyát válasszam, ha a fontos szempont az, hogy ha az utcán belém kötnek, akkor ha kell megvédjen, de leginkább elijessze a támadót?
Kaukàzusi
Tulajdonsàgban hasonlit a sàrhegyire
Nekem volt sàrhegyi is de valahogy a sàrhegyi maradt a legkedvesebb kutyàm
Pici pamacs koràtol volt nàlam
Nagyon csalàdbaràt kutyàk ôkis
Ès szerintem sokkal nagyobb elrettentèssel bír egy nèmetjuhàsszal szemben…ahogy a kaukàzusi is
Vidd haza a kaut. Legyèl nagyon jò gazdàja foglalkozz vele ès szeressed!!! Meghàlàlja 10000x
A kaukàzusit vidd hazas ^^
Mondanàm mind 3at de az lehet hogy nemfèrne bele
5ös vagyok
Nàlunk
6-7èves voltam mikor odakerült a sàrhegyi kis pamacskènt
Ennyi idôssen nem tudtam èn tanítani anyàm etette a fater tudomàst sem
Vett ròla
Èn pedig miinden nap vele eggyütt feküdtem a kutyahàzban
Jàtszottam vele nyùztam hùztam
Ès mindig mondtam hogy
Pacsi ès elkaptam a mancsàt
Ès egy idô utàn mikor mentem haza az utca szembe bolt a hàzunkal ès mikor befordultam meglàtott ô ült ès tartotta a mancsàt amikor hazaèrtem belèptem a kapun mindig az elsô volt hogy mentem a kutyàhoz pacsi ès elengedtem amièrt kaptam is a fejmosàst 1hogy elengedtem 2hogy az ovis sulis “tiszta”ruhàmat összeszutykolom 😅
Mindig kèrtek hogy ha hazaèrek öltözzek csak àt ès utànna kutyàzhatok de ne engedjem el mert fèlnek az emberek pedig soha senkit nem bàntott a szomszèd kutyàjàn kivûl aki rendszeressen kintvolt ès ha mentem a baràtomhoz (3hàzzal feljebb)azt lopakodva ès futva hogy a szomszèd kutyàja ne kapjon el mert mindig zavart mindenkit egy girnyò kis keverèk..
Hazafelè is olyan volt hogy lapitva mentem ès ha èszrevett a kutya akkor sprint ès egyszer a hàz elôtt voltam ès utolèrt a szomszèd kutyàja a kapunk elôtt àlt ès vicsorgott ugatott engem nagyon èn meg ugye kis tökmag kènt csak kiabàltam sirtam de nemsokàig ^^
Lion (a sàrhegyi) ugatott pàrat ès csak azt halottam hogy kitört a díszlèc elkapta a szomszèd kutyàt a derekànàl ès megràzta mint egy staneclit ès elengedte bementünk az udvarba ..pàr òràra rà jött a szomszèd ès engem szid mint a lovat hogy a kutyànk milyen veszèlyes mert majdnem megölte a kutyàjàt
Hiàba mondtam higy az övè rendszeressen zavar minket ès nonstop kontvan az utcàn de az neki termèszetes volt ès fenyegetett hogy majd megmèrgezi a kutyàmat
:D ekkor odamentem a Lionhoz elengedtem ès uszítottam nemment ki csak idaszaladt a kerítèshez mire a szomszèd ellucolta onnan a belèt
Aztàn mikor a fater hazaèrt elmesèltem neki hogy a “kezitcsòkolom”szomszèd mit mondott meg milyen jelenetet rendezett a fater àtment hogy mi volt vagy mi nem nemtudom de soha többet nemvolt se a kutyàja kint ès rànk se mondott soha semmit utànna
Az eggyik legkedvesebb emlèkem volt ez a sàrhegyiröl ^^
Ès a kaukàzusi is hasonlô termèszet
Csalàdcentrikus ugymond nagyon
Amikor megszeret elfogad stb..nemkell tanítani tök ösztönösen fog vèdelmezni teljes erejèvel ès azèrt amikor egy ilyen kaliberû/volumenû kutya teljes erejèvel fellèp,ott rendlesz
7es
Eez igaz
Nagy kutya nagyon eszik…
De a tank is sokat fogyaszt.. ès ha örzès vèdèsröl van szò akkor szerintem megèri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!