Milyen kutya lenne nekem való?
Keveset ugasson, legyen kisebb termetü, max. 8-10 kiló. Rövid szörü. Lehetöleg ne nagyon hulljon a szöre.
Ne legyen túl aktív.
Inkább lustálkodó, csendes fajta. Az nem baj, ha nem egy okos fajta, csak ne legyen alapból beteges, mint pl. a tacskó, meg az egyéb hosszú hátú, rövid lábú kutyák.
Mopsz a legaranyosabb természetű, de hullik a szőre és érzékeny, vagyis lehetnek betegségei.
Francia és angol bulldog hasonló, de akaratosabb, harciasabb természet.
Én mopszit ajánlom, annyi, hogy heti 2* furminatorral átkeféled, meg egészséges táppal eteted.
Az általad leírt kutyát menhelyről vagy alapítványtól tudsz csak hozni! Ja, és persze, az ilyen tulajdonságú kutyák már mind idősek.
Én is egy nyugodt, nem túl aktív, problémamentes kutyát akartam. Mondtam a menhelyen a gondozónak, milyen kutyát szeretnék. Volt is ilyen!
Egy 7 éves hosszúszőrű tacskókeverék!
Lényegében, szinte egész nap feküdt még aludt. Maximum akkor volt aktívabb kissé, mikor valamelyikőnk hazaért és örömében ugatott.
Menhelyről hozz ki kutyát.
VAGY!
Bichon frisé (nem hullik a szőre)
Toy uszkár
Mopsz, Francia bulldog
Máltai selyemkutya
Ha esetleg nem "túl nagy" akkor újfundlandi, tényleg nem ugat😁
14
Az uszkár nagyon aktív fajta, és kicsit ugatós is, azt nem ajánlanám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!