Miért van az, hogy az elején rajong a tápért, aztán pár hét alatt ott tart, hogy alig akarja megenni?
Figyelt kérdés
7 hónapos uszkár, 3 féle tápnál is ezt játszotta el.2023. febr. 6. 14:08
11/19 anonim válasza:
Én ezért engedtem el ezt a táp dolgot. Egyszerűen vagy híg volt a végtermék, vagy túl sok (vagy mindkettő), vagy a gyomra nem bírta, és rendesen kihányta, olyan is volt aminek a szagától én voltam rosszul, vagy allergiás lett tőle. Prémium minőségekről beszélek, de meguntam a kísérletezést. Hússal etetek évek óta most már. Tudom, macerásabb, mint a tápos poharat belemártani a zsákba, de szerintem megéri. A húst soha nem fogja ott hagyni, hogy nem kell, és 100%-ig biztosan tudom, hogy mit is eszik.
12/19 anonim válasza:
Normális, ha hetekig ugyanazt enned, te is ráunnál. Ez nem válogatás, szimplán a kutya, nem pedig egy robot. Elég szomorú, ahogyan páran egyből koplaltatnák az állatot és más vàlasztást nem hagyva, kvázi "erőszakkal" csak azértis az az egy tápot nyomnák. Példának okáért a BARF is egy változatosságra és természetességre épülő etetési elv, teljesen reális, hogy tápos etetés esetén is több féle márkát, ízt ad, illetve kipróbál az ember. Neki is jót tesz ha a tápanyagok változatosabban állnak rendelkezésére. Páran azt hiszik, egyből majd a kutya előtt kell hajlongani, minden apró vágyát lesni, míg nem őt szolgálod teljese de nem kell túlreagálni. Azért nem nagy dolog, hogy veszel 3 féle tápot és 2-3 hetente váltogatod, esetleg kevered vagy mellédobsz valami konzervet. Váltogathatod az ízeket, márkákat, adhatsz mellé konzervet, esetleg gyümölcsöt, zöldséget (csak amit biztonságosan ehetnek, erre figyelj oda) néha egy kisebb darab nyers húst (disznón és vaddisznón kívül minden mehet nyersen). Szerencsére elég sok jó minőségű, ízben, állagban eltérő eledel van.
13/19 anonim válasza:
Ha nem csak egy alulfagyasztós hűtőm lenne, én is elgondolkodnék a nyersetetésen, de így, hogy nem tudom tárolni, nekem nem opció, egyébként gondolkodtam rajta, csak meg kell tanulni, nem lehet csak farháttal etetni.
14/19 anonim válasza:
14 Ezt a 12-es válaszomra írtad? Csak mert nem rémlik, hogy farhátról írtam volna bármit is....
15/19 anonim válasza:
Hááát gondolj bele kicsit, Kérdező! Ha két hónapig csak húslevest ennél, bármennyire is rajongsz érte, te is rosszul lennél már a látványától is. Majd ha hirtelen egyik napról a másikra töltöttkáposzta lenne a menü, akkor teljesen eksztázisba esnél az új ízélményektől. De 2 hónap múlva erre is ráunnál. És hiába kapnál utána csokitortát, a 60. szeletet ugyanúgy unnád, mint a 60. töltöttkáposztát vagy a 60. húslevest. Tehát annyira azért nem bonyolult.
16/19 anonim válasza:
Tudom, hogy te nem írtál farhátról, csak sokan ott rontják el, hogy a legolcsóbban akarnak kijönni, és nem tanulják meg jól csinálni. Inkább csak kiegészítése lett volna a kommentednek, hogy nem az a jó nyersetetés.
17/19 anonim válasza:
Ha csak teheted, állj át főzésre vagy barfra.
A tápokkal az enyémek is vagy válogatósak voltak, vagy hasmenésük volt, büdi és nagy mennyiségű végtermék volt stb. Pedig drága prémium tápokat kaptak. Amióta főzök nekik, teljesen rendben vannak és nyilván imádják is. Én húsból darált húst szoktam adni, vagy csirkeszárny/comb (persze csont nélkül), pulyka, ha találok leárazva marhát, halat, akkor azt is kapnak. Mehet egy kis belsősèg is, szív, máj, zúza. Köretnek barna rizs, édesburgonya, zöldségek, és a kalcium miatt szórok rá tojáshéjport. Ennyi az egész és hamar kész. Hidd el, megéri, a főtt étellel etetett kutyák sokkal tovább élnek és sokkal egészségesebbek is, lásd pl. a 30 éves kutyust is így eteti a gazdi :)
18/19 anonim válasza:
Ja és amúgy nem drágább, mint táppal etetni. Nekem a két kistestű havi 20-25 ezerre jön ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!