Mit lehet tenni ha fenyeget a szomszéd állítólagos kutyaugatás miatt? bővebben lent
December 1-jén költöztem be új albérletembe Budapesten (tipikus belvárosi polgári belső kis udvaros társasház) a kiskutyámmal. Soha életében nem volt ugatós, a közös képviselő tudja, hogy kutyával költöztem. Részmunkaidőben dolgozom, tehát a leghosszabb nem otthon töltött időm hétköznap max 5 óra. Ezalatt a 2 hónap alatt a 3. fenyegető hangvételű üzenetet kapom az ajtómra ragasztva, nyilván név és elérhetőség nélkül, hogy a kutya megállás nélkül ugat, és fel leszek jelentve az állatvédelemnél, és minden lehetséges szervnél meg lesznek téve a jogi lépések. A lakás 1 szoba, be van kamerázva ami élő képet és hangot ad a szobáról, a telefonommal összehangolva, én minden nap fél óránként-óránként ránézek a kutyára, aki 99%-ban a helyén fekszik, soha nem hallottam még ugatni vagy sírni. Megkérdeztem a fölöttem lévő szomszédot ott épp felújítás van, nem lakik senki. A sarokban lakom a földszinten, jobbra tároló van, balra pedig egy falszomszédom van oldalra, aki egész nap nincs itthon, soha nem hallott még semmit. A szemben lakó idős házaspárt is megkérdeztem, szinte 0-24 ben otthon vannak, 1-1 vakkantáson kívül soha nem hallottak semmit, nem értették miért megyek át ilyeneket kérdezni.
Megkerestem az előző bérlőt, aki szintén kutyával lakott itt, ő is sorozatosan kapta a leveleket, soha nem derült ki, hogy ki(k)től, ő megijedt és hazavitte a szüleihez a kutyát, én nem tudok és nem is szeretnék idáig eljutni. A szembe szomszéd, aki a közös képviselő helyettese is egyben, mondta, hogy tudott az előző bérlő leveleiről is, és segít kideríteni, kitől jöhetnek a levelek.
Mi károm származhat nekem ebből, ha bizonyítottan nem ugat a kutya? Mi történhet, mik a lehetséges következmények, tényleg fel tud jelenteni?
Bocsánat, hogy hosszú lett, és köszönöm a válaszokat!
Van társasházba más kutya is?
Mert, ha nincs "fenyegetőnek" egyszerűen a kutyádnak a létje zavarja. Sajnos vannak elvetelmüt emberek akik nem szeretik kutyákat,azt mindent megtesznek ne legyen környezettükbe kutya.
Bajod viszont ebből csak akkor származhat, ha betudja bizonyítani a fenyegető az igazát.
Ne foglalkozz vele.
Ha megy a feljelentés vidd be a kamera kep- és hanganyagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!