Vissza valtanatok a régebbi tapra ha az amúgy jó volt,de nem a legjobb minőség?
Főzni kezdtem a kutyàimnak viszont sajnos többszöri próbálkozásra sem vált be az egyiknek.
Pedig jó lett volna,mert bár volt egy táp amitol sokat kakalt napi 4-5 kaki. Viszont jó kondiban volt,tele energiával,szép volt a szőre izmos volt.jo állagú volt a kakesz.
Most hogy próbálkoztam a főzéssel nem vált be,más tápot próbáltam tűnik el róla az izom,kezd sovány lenni, pedig ugyan annyit mozog mint előtte. Energiája ettől függetlenül van.
Nem akartam vissza váltani a régi tapjara mert sokat szart tőle.
Meg is az volt eddig a legjobb táp amitol jól nézett ki.
Erősen gondolkozok hogy vissza váltok hiába sok a végtermék,de még is jobban nézett ki tőle.
Válts vissza a régire vagy adj a meglévőből többet, ha a gyomorcsavartól félsz, etesd napi 2x.
Nincs általános szabvány, hogy x cm3 vagy g táp mennyi energiát tartalmaz, az etetési útmutató meg csak egy irányadó mérték. Sosem értettem ezt, ha fogy el a kutyád, több kaja kell neki (általában ezt zabagép, de sovány kutyák gazdáitól hallom és szerintem az lehet mögötte, hogy amellett, hogy a legjobbat akarja a kutyájának, sajnálja a tápra a pénzt. Ellentéte az, aki napi fél kg diétás tápot szór a tacskója elé és értetlenkedik, hogy miért gurul a kutya)
Egyik kutyám a a Brit Care-től fogyott egy csomót, mikor két-háromszor annyit kapott, mit az addigi tápból, elkezdett jól kinézni. Aztán váltottunk Purizonra és eddig talán ebből kell a legkevesebb.
Igen,csak sok helyen olvasni,hogy ha túl sok a végtermék akkor a táp nem annyira jó vagyis sokat nem hasznosít belőle.
Nem sajnálom a kutyamtol a drágább tapokat sem meg hogy mennyit kell rá költeni,mert én a fizetésem jó részét a kutyaimra koltom, magamnak ha fel évente veszek vmi új dolgot.
Viszont ha túl sok tápot kap nálunk abból is fosas van.Nagyon érzékeny a gyomra. Szóval végtelenségig nem tudom növelni az adagot. Nyilván többet kap mint az előírt,de ha sokkal többet kap akkor bizony fosi van.
Én is vagy 10et kipróbáltam mire rátaláltunk arra amit 1,5 évig evett. Viszont rengeteget kakilt tőle. De legalább nem volt sovány tőle. Orvos is azt mondta hogy 2-3 az optimális hát akkor a 4-5 néha 6 kakival nem volt optimális.
Tudom hogy sok táp van még azon a 10 en felül is amiket próbáltam. De már fingom sincs mit próbálják ki. Mert amit most találtam ez sem lesz nyerő úgy tűnik.
Ha leírnád, hogy miket próbáltál (és miért nem jöttek be), mi volt "majdnem jó", mennyi a keret és van-e valami nyavaja, amire figyelni kell, akkor lehet, hogy tudnánk tápokat ajánlani.
Én amúgy már írtam, hogy nekünk a Purizon nagyon bevált.
Szerintem, hogy lásd, hogy egy tápot megfelelően emészt a kutya, ahhoz kell kb 2 hét csak azzal etetve, a szőrminőséghez meg minimum 2 hónap, de még akkor is belerondíthat a vedlés az eredménybe.
Mister mix- sok széklet
Platinum - 1,5 het alatt le fogyott sok volt a kaki, dupla adagot kapott az előírtnál és így sem akart hizni.
My lux paw- fokozatos volt a váltás meg is fosi volt ( de ott a magas fehérje tartalom lehetett a ludas)
Yoggies - sok és laza kaki sovanysag
Brit care - itt is sok és laza kaki
Real Nature kengurusnal- Kaki rendben viszont hízni nem akart emelt adag mellett sem.
Kapta a Eukanuba érzékeny gyomruaknak valót. Kaki kemény volt ugyan de sok, plusz a kutya olyan táp szagot árasztott,hogy 1,5 hónap után leváltottam. Hízni szintén nem hízott stagnált.
italicus volt az utolsó táp ami 1,5 évig evett eleinte a vadisznosat ami erősnek tűnt,aztán halassal rendben volt,hízott is végre . Utoljára pulyka kacsasat evett belőle szépen izmosodott végre elérte a 23 kgot ami az ideális neki! De ugye a lakik száma sok volt.
Öreg kutyámnak kezdtem el főzni máj problémája miatt,mert a gyogytapoktol lefogyott. Főzéssel rendbe tettem. Gondoltam fiatal kutyámnak is főzök inkább.
Decemberben volt egy próbálkozás,de ott az arányok nem voltak jók,mert fosott. Aztán 1,5 hét utánvissza tértem tapra,fressnapban a real Nature dark fjordra 2 nap alatt rendeződött a dolog.
3 hét tapozas után újra bele vágtam a fozesbe. Eleinte minden rendben volt igaz kevés hússal kezdtem. Aztán mindig fokozatosan picit növeltsm a hús arányt.viszint,lefogyott a kevés hústol,emeltem fosi volt.
Végül inkább tapra váltottam reál Naturebol maradt meg egy minimális. Azt kapta rögtön megállt a fosi,aztán szembe jott velem egy táp. Bodreek nevű táp hasonló beltartalmi mint a dark.fjord gondoltam kipróbálom. 3 napja kapja tisztán eddig a fjorddal.keverve. viszont ma mar lazább volt a kaki.l,tegnap több tápot kapott sokat mozgattam. Szerintem ez sem lesz az igazi :/ vagy nem tudom.
Aztán lehet a dark fjord lesz a befutó
Barfot is próbáltam nem jött be.
Tudni kell hogy eleve szarul hasznosított már kölyökként plusz giardias is volt. Amiből nehezen de ki lett kezelve szóval lehet a sok gyógyszer is oda tett az emeszto rendszerének.
Mint írtam 1,5 évig míg a kacsas Italicust ette semmi hasmas nem volt. Csak 4-5 kaki.de rendben volt vele.ezert is gondoltam hogy vissza valtanek.
Tanácstalan vagyok és 3 éves a kutya :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!