Milyenek az arányok egy jó tápban?
Leirnátok százalékkal a jó táp arányait? Tudom hogy húsnak kell lennie az első összetevőnek. Ja mielőtt valaki leszolna hogy "Ha nem tudod hogy milyen a jó táp, ne legyen kutyád!" igen, nincs kutyám csak kíváncsi vagyok.
Köszi a normális válaszokat 🥰
70%-hús legalább.
Maradék15%-gabona,növényi rész.
Hátramaradt5% alga vitaminok,ásványianyagok.
Fele hús, az már jó.
Másik fele jófajta szénhidrát: rizs, zab, krumpli, édesburgonya.
Búza és kukorica bármilyen formája rossz, allergizálhat, emésztési panaszokat okozhat.
Legyenek benne zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények.
Minél több vitamin és ásványi anyag.
Fehérje kb 24-28% között jó, zsír kb 14-18% legyen, rost legalább 2%.
Kutyája is válogatja.
Én kutyám pl a magas hús tartalmú tápoktól fosik.
Egyébként sokszor megtévesztő a tápok összetevői.
Mert mikor azt írják 60-70% friss hús az valójában inkább 30-40 % körüli. Mivel a hús hő hatására veszít a súlyából.
Én főzök az öreg kutyámnak neki bevált de sajnos a fiatal kutyámnak nem,neki ha több húst kap bizonyos gramm felett fosott. Így meg nem hízott aztán vissza váltottam tápra. Na de pl az öregnek előre főzök aztán fagyasztom, 2 kg nyúl húsból 1,3 kg marad sütés után.
1 kg pulykahúsból van kb 700 gr.
Marhahúsból is 1 kgból kb 600-650 marad.
Azért mértem az elején,hogy tudjam mire számítsak :)
Szóval a tápoknál ha friss húst tartalmaz abból azért 20-30 %ot nyugodtan le vehetsz,mert sokkal kevesebb lesz belőle.
Szárított pl sertéshúst tartalmaz mondjuk 25 % akkor az valós.
A legtöbb táp egyébként valósan max 40-50% húst tartalmaznak többet nem. Ha még is az annyira erős,hogy sok kutya nem is bírja.
Az egyesnek miért nem köszönöd?
Ha már erőt fektetett abba, hogy válaszoljon neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!