Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 18 éves labrador éjjelente...

18 éves labrador éjjelente ugat, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Tudom hogy már az élete végén jár, kicsit... illetve... néha nagyon is.. demens... de valamit lehet kezdeni azzal hogy ne ugasson éjjelente?

Sétálni nem tudom elvinni már 3 éve mert nem bír gyalogolni szóval az estére fárasszam le mozgással az nem működik.

Esti étkezése után fél órával elkezd ugatni és kisebb-nagyobb szünetekkel éjjelig is ugat. Van hogy egy szusszal 1 órát is képes.

2023. jan. 19. 18:58
 1/6 anonim válasza:
7%
Az én kutyám is ugat egész este, de ő csak kommunikál a többi kutyával mert lehet hallani ahogy visszaugatnak neki.
2023. jan. 19. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Én beengedném, és magamhoz ölelve aludnék vele. Ennyi idősen már biztos nem házőrzőként van jelen az életedben/életetekben. Akár úgy, hogy egy pokrócot terítenék az ágyra, és arra mehetne, nem a rendes takaróra. Nekem amikor a kutyáim ugatni kezdenek, vagy rosszat álmodik, vagy nyűgös, együtt alszunk, és ha újra felugrani készülni ugatni vagy morogva ellenőrizni azt a nagyon fontos valamit, visszahúzom, simizem, aztán rövidesen már nyugiban van, az egyikük horkol is.
2023. jan. 19. 19:19
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Engedd be a lakásba. Csodálom hogy a szomszédok még nem panaszkodtak miatta.
2023. jan. 19. 19:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az öreg demens kutyusom mászkált éjszaka, kopogtak a kis körmei a parkettán, attól nem tudtam aludni. Illetve vizelettartási gondjai is voltak. Mindkettőn sokat segített a Karsivan tabletta, miután elkezdte szedni, fél évig nem volt gond. Ez egy kifejezetten öreg kutyáknak való gyógyszer, nézz utáa.

Persze egy idő után már ez sem volt elég, csak velem tudott békében aludni. Az volt a gond hogy reggelre mindig maga alá pisilt, de volt ilyen vízhatlan lepedő az ágyon, így ez vállalható volt a békéjéért. Annyira hiányzik. :(

2023. jan. 19. 19:38
 5/6 A kérdező kommentje:

Már 3 éve bent lakik. Ezt is nagyon nehéz volt megszokni a családnak, egyébként a kutyumnak is... de az ágy az tiltott akármennyire is szeretem.

Szóval ezért is fontos lenne megoldani ezt az ugatásügyet. Nincs "partnere" akinek válaszoljon, nem kutyaugatásra reagál. Csak úgy... Szerintem úgy kell elképzelni mint egy embernél is a demens állapotot... :(

Karsivan tablettára rákeresek köszönöm.

2023. jan. 19. 20:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A házban ugat?

Nem muszáj az ágyra felengedni, csak rakd mellé a fekhelyét, ha nekikezd, hívd/vezesd oda, fektesd le és simogasd egy darabig, közben feküdhetsz az ágyban. Sok kutya azért nem díjazza az átölelős alvást. (Nálam háromból egy szereti és még kéri is, a többieknek csak addig oké, amíg simogatom őket.) Párszor vissza kell majd raknod, de előbb utóbb rájön. Aztán egy idő után újra el kell ezt vele játszanod, sajnos ilyen az időskor...

Ha nem megterhelő neki, adhatsz rágcsákat vagy töltött gumi játékokat (pl kong), amiből kinyalogathat mindenféle finomságot.

Kap valami izületvédőt? Nekem még csak 15 lesz a kutyám, de anélkül kb járni se tudna, így meg egy lazább tempóban 10 km-t is vígan legyalogol.

A karsivant 3 hónapig kapta, sajnos nem nagyon láttam nála változást... Viszont, mikor olyan trükköket kérek tőle napokon keresztül, amiket még meg tud csinálni és kicsit gondolkodnia kell (pl lábak keresztezése, pacsi, kezem megbökése, dolgok megfogása, tartása, fej lerakása a földre), érezhetően jobban lesz a kutya, pl kevesebbet bolyong

2023. jan. 20. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!