Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Brüsszeli griffon gazdi van...

Brüsszeli griffon gazdi van köztünk?

Figyelt kérdés

Ha esetleg van valakinek brüsszeli griffon kutyusa kérhetnék tanácsot?

Fél évesen kaptuk a kutyust, 2 hónapja van nálunk. Kertes házban lakunk, naponta több alkalommal kivittem az elejétől kezdve, kb 2 óránként. De semmi változás, még mindig bepisil,bekakil.

A másik gondunk hogy megeszi a saját ürülékét.

Van egy 10 éves yorki-shitzu kutyusom is, vele soha nem voltak ilyen gondok. Nagyon zavarnak ezek a dolgok.

2023. jan. 19. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem fajta függő.
2023. jan. 20. 09:04
 2/5 A kérdező kommentje:
A brüsszeli griffont nehezebb szobatisztaságra tanítani, de azért ezt már túlzásnak érzem.
2023. jan. 20. 09:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

De amikor kiviszed, mit csinaltok? 2 orankent elvegzi a dolgat kint, aztan meg bent is?

Mert ha ez igaz, akkor ez nem normalis, azert egy 8-9 honapos kutya nem hugyozik naponta 10+ alkalommal. Ezzel orvsohoz kell menni.

De ha az a helyzet van, hogy kimesz vele 2 orankent vagy kikuldod, de nem pisil, kakil, akkor meg nem szabad csodalkozni, hogy nem szobatiszta. Porazt ra es menjetek setalni. Addig setaljatok, amig nem produkal, akkor jutalmazd, aztan menjetek haza.

Azert is kell a seta tapasztalataim szerint, mert egyszreszt kint tobb a szag, masreszt meg a mozgas beinditja a holyag es belmukodest.

Es ha kint kakil az utcan, akkor ugye felszeded es nem fogja megenni, mert nem lesz ra eselye :)

2023. jan. 20. 12:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Az elején csináltam azt hogy kivittem 2 óránként, akkor el is végezte a dolgát kb 90 %-ban. Ezt csináltam kb 1 hónapig. Azóta kiküldöm, a másik kutyussal együtt, de így meg nem hajlandó kint elvégezni a dolgát, vagyis csak nagyon ritkán. Persze sétálni megyünk naponta, de nem tudom minden nap 2 óránként sétáltatni.Az is elég kellene hogy legyen neki ha kimegy a kertbe.
2023. jan. 20. 12:51
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de akkor ez a te lustasagod. Tehat nem is ertem,miert vagy turelmetlen vele. Kesobb majd eleg lesz az is, ha kiengeded, de most meg ez igy keves.

Szobatisztasagra szoktatni az elejen kokemeny melo,igenis oda kell allni es csinalni kell. Az, hogy kikuldod, nem mindig megoldas az elejen, mert van, amelyik kutya igy nem erez ra arra, hogy neki kint kene elvegeznie a dolgat.

Jelen esetben is ez tortenik. Plusz nem is jutalmazod igy, pedig abbol is tanulna 🤷‍♀️

Szoval menjel ki vele setalni es addig ne gyertek be, amig nem sikerult neki kint.

Nem kell szerintem egy ekkora kutyat mar 2 orankent kivinni, de legyen napirend. Reggel felkeles utan tutira, aztan este lefekves elott is tutira setalj vele. A ketto kozott meg igazabol hogy hanyszor es milyen gyakran kene vele kimenni, passz. En az elejen napi otszor vittem ki a nem szobatiszta, orokbefogadott felnott kutyamat. O 3 evig elt egy szaporitotelepen, ketrecben. Es szobatiszta lett 2 honap alatt igy, pedig tole aztan tenyleg azt vartam, hogy lehet evek, mire sikerul neki.

De ha csak ugy kiengedtem az udvarra, akkor a mai napig igazabol nem nagyon produkal kint semmit.

2023. jan. 20. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!