5 hónapos kutyánál már lehet használni fojtónyakörvet?
Miért kellenne fojtónyakörv rá??
ha tud pórázon menni és te jól tanítod akkor nincs rá szüksége
Ha nem sikerül józan belátásra kényszeríteni akkor megadom választ( bár szerintem szükségtelen) lehet de NEM AJÁNLATOS!
Jézusom, minek?
Ahol megáll a tudomány,ott kezdődik az erőszak?
Miért is kell egyből erőszakra gondolni?
Én pl mindig fojtót teszek a kutyáimra. Nem azért,mert erőszakot kell alkalmazni,ritka jól nevelt kutyák. Hanem mert abból semmilyen körülmények közt nem tud kibújni. Ha pl hirtelen megijed valamitől(bármelyik kutyával előfordulhat),megtámadják és hátrálna,akármi. Tudom,hogy nem jön le róla és szalad a kocsi alá.
Lehet rá rakni,de tényleg nem nevelési célzattal kell. Inkább menj el kutyasuliba,és rendesen oktasd a kutyust,jutalommal,pozitív megerősítéssel,ne fojtóval és társai segítségével.
Azért azt se feledjétek el, hogy vannak olyan testes fajták, ahol szükség van erre a nyakörvre ahhoz, hogy kiszámíthatatlan helyzetben is irányítani tudd.
Egy dog vagy masztiff simán elrántja a gazdit, és akár kész is lehet a baleset.
Az ő esetükben ez a kis fojtás nem állatkínzást vagy nevelést jelent, hanem azt jelzi nekik, hogy vegyenek vissza a tempóból.
Ezek a kutyák már méretüknél fogva is jól tűrik a fájdalmat ( nem azt mondom hogy ütni-verni kell őket), és néha nem is figyelnek oda a gazdira, sem a jelzéseire. A nyakörv e tulajdonsága segít a kapcsolattartásban, az irányításukban.
tanuld meg a helyes használatát és utána persze lehet...!
sokkal biztonságosabb, kevésbé zavaró a kutya számára, könnyebb vele a tanítás stb.
járj utána -de ne interneten keresztül, hogy hogyan is kell helyesen használni!
megfelelő használat mellet még kíméletesebb lehet mint egy sima nyakörv vagy egy rosszul választott hám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!