Más is kénytelen napi 8-10 órára magára hagyni a kutyáját?
Nem tudok mit csinálni, kutyust egyedül kell hagyni míg dolgozom. Körülbelül napi tíz óra távollét, beleszámolva ebbe az utazási időt.
Sajnos nem nagyon van akit megkérjek vigyázzon rá. Maximum ilyen hetente 1x maximum 2x valamikor a nap felénél, hogy valaki levigye, de ugye ez meg bizalmi dolog, a lakáskulcs végett...
Azt se tudom mennyit szokás adni egy óra kutyasétáltatásért...
Most nem azert, de egy gyerek egy ido utan biztonsaggal otthon hagyhato egyedul, kiszolgalja magat, tudja hasznalni a wc-t, stb.
De egy kutyarol ez nem mondhato el, egesz eleteben a kornyezetere van utalva :)
A válaszokból kiderül, hogy milyen az emberek empatikus képessége, mennyire ismerik az állatkedvenc élettanát, viselkedését, igényeit.
Amikor az első vizslánkat megvettük, akkor "biztonság" kedvéért a hosszú előszobában hagytuk, amíg mi dolgoztunk. A kutya leszedte a falról az összes tapétát... Később a feleségem már otthon dolgozott és a kutya nem maradt egyedül, legfeljebb 2-3 órás bevásárlások idejére, néha vonyított, kaparta a szobaajtót. A második vizsla már nem bírta a több órás egyedüllétet, hatalmas mélyedést kapart ki a szobaajtón, rágta az antik bútorok lábát. Amikor otthon volt vele valaki, akkor semmiféle ilyen kényszercselekvés nem fordult elő.
Az emberek többsége így él...
Nálunk is volt egy hosszabb időszak, mikor 8-10 órákat egyedül voltak a kutyák, mert a szüleim dolgoztak, én meg gimibe jártam és napi 2-3 órát buszozgattam. Egyik kint volt, másikat meg dél körül kiengedték egy pisi-kaki erejéig a nagyszüleim, jó időben meg mindkettő kint volt. Szerintem a hosszú egyedüllét kizárólag az eü dolgok miatt gáz, ha ordít vagy rombol a távollétedben a kutya, azt szeparációs szorongásnak hívják és bizony a kedves gazdi hibája.
A kutyának elsődlegesen minőségi időre van szüksége, amikor a szellemi és fizikai energiáit levezetheti.
17-es. Több kutya elvan egymással. De egy kutyus? :(
Nézegetem a kutya sétáltatást, kétezer ft/óra.
Minden munkanap nagyon sok, annyi mint az albérletem... Heti két alkalommal számolva is sok. Egyedülálló vagyok, és azért jó a kutya, mert akkor bent lennék a lakásba egész álló nap tök egyedül, így meg naponta háromszor is kimozdul az ember.
Nem tudom mi lehetne a megoldás.
Tobb kutyat se illik otthon hagyni 10 orara, seta nelkul, szoval tokmindegy! Egeszsegugyi szempontbol akkor is karos, barki barmit mond 🤷♀️
Viszont rossz valasztas volt a kutya, nagyon, mert ez onzoseg volt a reszedrol. Miert nem gondoltal ebbe bele?
Kutya nelkul is ki lehet mozdulni otthonrol naponta, de mindegy. Igy viszont azert ez valahol kinzas fizikailag, foleg, ha visszatartja 10 oran keresztul es nem pisil be. Veseko, gyulladas, tagulat, inkontinencia, csak hogy a kovetkezmenyekbol emlitsek valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!