Hogyan barátkoztassam össze 4 éves labradoromat a macskákkal?
Öledbe veszed a macskát és a kutyit odahívod.Leülteted,Hagyod hogy megszagolja és ha jól viselkedik,folyamatosan jutalmazd.:)
Én ezt gondolom,hogy bejöhet.:)
Én innen vettem: http://www.youtube.com/user/zsianz1#p/u/39/R88X9VhTBSw
Az elején beszél,beszél,de a közepétől mutatja is hohy hogy kell.:)Sok szerencsét!
Fruzsi
Én úgy csináltam, hogy először a cica dobozban volt, és folyamatosan jutalmaztam a kutyát, amíg nem a doboz piszkálásal volt elfoglalva. Ha ráment a dobozra, akkor elhívtam, megint jutalmaztam. Aztán kivettem a cicát a dobozból.
3 napig úgy kapta a vacsit, hoyg szemenként a kezemből, és mindent jutalmaztam, ami nem a macska ellen irányult. Aztán egy pár nap után, mikor már jutalmazásra nyugton maradt, hajlandó volt rám figyelni, ülni, feküdni, trükközni, stb. Tehát mikor semleges lett a cicára, akkor elkezdtem többet engedni neki. Az első rámozdulásnál lába se érte a földet, és egy napig nem tárgyaltunk semmilyen szinten. Aztán újra beengedtem, és jutalmaztam.
Mostanra már kettesben merem őket hagyni, sőt ahogy bejött az első hideg, megvolt az első összebújás is :)
De ehhez az is kell, hgy a cica ne meneküljön, mert ha menekül, akkor bekapcsol a szákmányösztön, és abból nem nagyon tudod kivenni őket, hacsak nem vagy vérprofi, dehát ha az lennél biztos nem is lenne ezzel gondod. Tehát ha a cica menekül, akkor szinte biztos, hogy buktad.
Vagyis akkor a cicát is jutalmazni kell, leállítani, etetni a kutya jelenlétében, hogy ő is leszokjon a menekülésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!