Hogyan szoktassam rá a kutyám, hogy ne egyen meg mindent a földről?
Figyelt kérdés
Specialitása a megszáradt giliszta, de ezen kívül földgöröngyöket, mohát, estébé megszik. Pl leveleket is a szájába vesz, de aztán kiköpi. Próbáltam már azt a módzsert, hogy egy falat sajtot megborsoztam, és a kertbe kitettem, de egyáltalán nem zavarta, simán befalta így is. Utána tettem a maradék sajokra még egy kanál borsot, de így meg nem érezte a sajt szagátXD Megszagolta, aztán odébbment. Gondolom, a bors szaga nem volt olyan csábító, mint a sajté. Ugyanezt eljátszottuk fogkrémmel, ami szintén ízlett neki. (Ezekkel az volt a célom, h amire azt gondolja, h hú de finom szaga van, beveszi a szájába, és rossz ízű, aztán a gazditól meg kap finomat, megtanulja, hogy a földről ne szedjen fel semmit, de nem jött be..) Mit próbáljak még ki?2010. okt. 3. 11:27
1/3 anonim válasza:
A kutyák azért szoktak fura dolgokat enni néha, mert ég a gyomruk, vagy vitamin hiányuk van. pl ezért eszik a füvet is. (állatorvosunk mondta nekem is, mert engem is zavart, hogy miért esznek ilyesmit.)
Az én kutyusaim is szokták enni, de ezzel nincs semmi baj, nyugi. :)
2/3 anonim válasza:
Szia.Én még azt javasolnám hogy leteszel valami kevésbé finomat(répa),vagy akármit és mondod neki hogy fúj.Amikor csak néza akkor adsz neki jutalmat,amit szeret,pl sajtot.:):)
Én erre gondoltam még.Remélem beválik.:D
Fruzsi.
3/3 anonim válasza:
Először otthon tanítsd, valami kevésbé finommal ahogy Fruzsi mondja. MEgy rászagol, rákiáltasz, odadobbantasz, rád néz, megjutalmazod. Aztán fokozatosan növeld a követelményt. Otthon valami finomabbal, kint valami kevésbé finommal, stb. Egyszerre csak egy követelményt növel, tehát ismeretlen helyszínen ne csirkecombbal kezdd, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!