Melyik kutya lenne a tökéletes ?
Újfundlandi, Bernáthegyi. De a fiadnak/neked tidnotok kell mindent a kutyák neveléséről ha kölyköt vennétek. De 2 éves baba meg gondolom munka, és a háztartás mellet nem nagyon lenne időtök kölyökre. Azt ajánlom hogy menjetek el egy menhelyre, és nézzetek körül. Így azzal hogy 1 kutyát örökbefogadtok 2 kutyát mentetek meg. Lehet engem nevezni mániákus állatvédőnek, de ez az igazság. Illetve arról is meg kell győződni hogy a fiad nem hirtelen fellángolásból szeretne kutyát, hanem tényleg elkötelezett.
Írj rám privában és segítek minden kérdésben.
Üdv, 2 örökbefogadott kutya gazdája.
Először is, egy kutya 10+ éves befektetés. Fiad pár év múlva jó eséllyel elmegy egyetemre vagy elköltözik, erre is gondoljatok. Csak akkor szerezzetek kutyát - főleg kölyköt - ha tényleg bízol a fiadban és elég felelősségteljesnek gondolod. Egy kutya rengeteg időt igényel és neked van elég bajod most a babával.
Kicsit több infó jó lenne. Csak kinti kutya lenne? Akkor valóban csak a nagyobbtestűek jöhetnek szóba. Fiad milyen tevékenységeket szeretne vele végezni? Mennyi mozgást tud neki biztosítani? Nyilván első kutya, van keret kutyaiskolára ha problémák lennének a neveléssel? Mennyire domináns személyiség a fiú, hogy bírna el egy makacsabb kutyával? Na meg nem utolsó sorban milyen félék tetszenek neki?
Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak menhelyekkel, meg első kutyának inkább fajtatisztát/fajtajellegűt ajánlanék több okból is. Ha nem szeretnétek kölyköt, akkor fajtamentéseknél nézzetek szét.
#4 még ha csak az az egy hiba lenne az irományában :D
"minden hová"
"fel lángolás"
"be tartotta"
Szerintem golden jo valasztas lehetne, de kutyasuliba mindenkeppen menni kene, illetve ugye azzal is szamolni kell, hogy a 15 eves nem fogja a kutyat magaval vinni, ha koliba vagy alberletbe koltozik, tehat rad fog maradni.
Ez belefer?
Oke, nagy a kert, de naponta azert setaltatni kell. Ezt meg fogod tudni oldani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!